Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 07 /2023 03 08

Užmiesčio kelyje vertėsi kariuomenės sunkvežimis: nukentėjo aštuoni kariai ir vienas policininkas

Kazlų Rūdos savivaldybėje – eismo įvykis, į kurį pateko ir keli kariuomenės ekipažai. Per masinę avariją nukentėjo devyni asmenys. Aštuoni kariškiai ir vienas policijos pareigūnas iš ligoninės paleisti gydytis namie.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kadrai iš liudininkės filmuotos medžiagos

Avarija nutiko antradienį prieš 16 val. užmiesčio kelyje ties Ąžuolų Būdos gyvenviete (Kazlų Rūdos sav.).

Pirminiais duomenimis, susidūrė keli kariuomenės sunkvežimiai ir vienas civilių lengvasis automobilis.

Kadras iš liudininkės filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje
Kadras iš liudininkės filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje

Į eismo nelaimės vietą išsiųstos visos specialiosios tarnybos: greitosios pagalbos medikų, ugniagesių gelbėtojų, policijos patrulių.

Tarnybų pirminėmis žiniomis, sužeisti mažiausiai 7-8 kariai, nes vienas iš kariuomenės sunkvežimių vertėsi.

Avarijos padarinius užfiksavo ir socialiniame tinkle paviešino įvykio liudininkė.

Panašu, kad į eismo įvykį pateko dalis kariuomenės technikos, kuri judėjo šiuo užmiesčio keliu kaip kolona. Avarijos vietoje ribojamas kito transporto judėjimas, susidarė spūstis.

Pagal pirminę policijai žinomą fabulą, lengvojo „Audi“ automobilio vairuotojas netikėtai pristabdė, kad atliktų posūkį, o kolonoje ta pačia kryptimi važiavę karių sunkvežimiai vengė mašiną nublokšti, todėl suko vairą į šoną. Taip vienas iš kariškių ekipažų nulėkė į griovį, kur vertėsi.

Kadrai iš liudininkės filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje
Kadrai iš liudininkės filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje

Avarijoje netoli Kazlų Rūdos antradienio pavakarę sužaloti septyni kariai, į eismo įvykį pateko ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas.

Karių sunkvežimis susidūrė su policininko automobiliu

„Buvo gautas pranešimas, kad apsivertė karinė technika, yra sužeistų asmenų. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą rasta, kad susidūrė keturios transporto priemonės, trys iš jų – karinė technika, kuri vežė kariškius, ir lengvasis automobilis „Audi A4“, – BNS sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Ieva Rinkevičiūtė.

Anot jos, lengvąjį automobilį vairavo komisariato patrulis, jis vyko neuniformuotas, ne tarnybos metu ir buvo blaivus.

Pirminiais duomenimis, pagrindiniu keliu važiavusiai „Audi“ sustojus ir ketinant sukti į kairę, į jos galą atsitrenkė karinė technika.

„Pirmajai atsitrenkus, kita bandė išvengti susidūrimo ir nuvažiavo į šalikelę, apsivertė. Kita atsitrenkė, bet neapvirto“, – teigė atstovė.

Anot jos, į Marijampolės ligoninę buvo nuvežti aštuoni sužaloti kariškiai. Rimtų sužalojimų asmenys nepatyrė, tačiau detalesnių duomenų apie jų sveikatos būklę komisariatas teigė neturintis.

Kariai paleisti gydytis namo

Trečiadienio rytą apie avariją daugiau detalių pateikė Policijos departamentas.

Jis praneša, kad kovo 7 d. apie 16 val. 7 min. Kazlų Rūdos sav., kelyje Ąžuolų Būda-Kazlų Rūda, 2-ame km, ties Mažosios Senažiškės k., į ta pačia kryptimi važiuojantį bei sukantį į kairę automobilį „Audi A4“, vairuojamą ne tarnybos metu neuniformuoto blaivaus Kazlų Rūdos PK pareigūno (g. 1990 m.), atsitrenkė kolona važiuojantys 3 Lietuvos kariuomenės tarnybiniai automobiliai „Mercedes Benz U500“, kurių vienas vairuojamas tarnybos metu uniformuoto blaivaus Lietuvos kariuomenės kariškio (g. 1996 m.), nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Per eismo įvykį sužaloti vairuotojas bei kariškis (g. 1999 m.), kariškis (g. 2001 m.), kariškis (g. 1999 m.), kariškis (g. 2000 m.), kariškis (g. 2001 m.), kariškis (g. 2000 m.), kariškis (g. 1998 m.), kariškis (g. 2002 m.), kurie dėl įvairių sužalojimų, suteikus med. pagalbą ligoninėje, išleisti gydytis ambulatoriškai. Surinkta medžiaga įvykio aplinkybėms patikslinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas