Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Užsidirbti“ iš telefonų nuteistiesiems nepavyko

Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 2-ajame kalėjime užkardytas draudžiamų daiktų patekimas pas nuteistuosius ir sulaikytas tai daręs asmuo.
Sulaikyti mobilieji telefonai
Sulaikyti mobilieji telefonai / Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.

Rugsėjo 17 dienos rytą Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai prie Pravieniškių 2-ojo kalėjimo sulaikė pilietį R.B, gimusį 1979 metais, kuris į įkalinimo įstaigą permetė du paketus su draudžiamais daiktais. Vienas paketas rastas pas sulaikytąjį teisės pažeidėją. Paketų viduje buvo 9 mobilaus ryšio telefonų aparatai bei 7 SIM kortelės.

Tai jau ne pirmas kartas, kai teisėsaugai įkliūva šis asmuo – jis jau buvo sulaikytas prie to paties kalėjimo šių metų rugpjūčio 28 dieną, kai į įkalinimo įstaigą pasikėsino permesti 12 mobilaus ryšio telefonų aparatų bei 4 SIM korteles.

Pilietis paaiškino, kad už vieną permestą mobilaus ryšio telefoną pastarasis gauna 50 – 60 eurų užmokestį iš nuteistųjų. Operatyviai sureagavus Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnams, deja, šį kartą planas „užsidirbti“ ir vėl nepavyko.

Neteisėtas daiktų ir reikmenų įnešimas, perdavimas ar bandymas juos perduoti laisvės atėmimo vietų įstaigoje, sulaikytųjų sulaikymo vietose laikomiems asmenims arba neteisėtas daiktų ir reikmenų gavimas iš šių asmenų užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki trijų tūkstančių eurų, o pakartotinis administracinės teisės pažeidimas užtraukia trijų tūkstančių eurų baudą.

Lietuvos kalėjimų tarnyba, siekdama užkardyti draudžiamų daiktų patekimą į įkalinimo įstaigas, aktyvina prevencijos taikymą įkalinimo įstaigų prieigose, pasitelkia naujas ir inovatyvias technologijas skirtas kalėjimo perimetrų apsaugai. Tikimasi, kad dėl to jau artimiausiu metu pavyks žymiai sumažinti draudžiamų daiktų permetimų į įkalinimo įstaigas skaičių. Vien per šiuos metus Pravieniškių kalėjimuose iš viso perimta 111 mobiliojo ryšio telefonų ir 86 SIM kortelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas