Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V. Ivanovo skundą dėl panaikinto leidimo gyventi Lietuvoje LVAT grąžino Regionų teismui

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį grąžino Regionų administraciniam teismui nagrinėti buvusio prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderio Valerijaus Ivanovo skundą dėl jam panaikinto leidimo gyventi Lietuvoje.
Valerijus Ivanovas / Arnas Strumila / BNS nuotr.
Valerijus Ivanovas / Arnas Strumila / BNS nuotr.

Kaip BNS nurodė LVAT Teisinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus patarėja Kristina Bielinienė, Regionų teismo nutartis nepriimti V. Ivanovo skundo panaikinta ir grąžinta nagrinėti pastarajam teismui.

„(Nuspręsta – BNS) pareiškėjo V. Ivanovo atskirąjį skundą tenkinti iš dalies, pirmos instancijos teismo nutartį panaikinti ir perduoti pareiškėjo atskirojo skundo dėl pirmosios instancijos nutarties priėmimo klausimą Regionų administraciniam teismui nagrinėti iš naujo“, – sakė K. Bielinienė.

Regionų administracinis teismas balandžio 16-ąją antrąkart atsisakė priimti V. Ivanovo skundą dėl panaikinto leidimo jam gyventi Lietuvoje.

Teismas anksčiau skelbė, kad skundas atmestas V. Ivanovui praleidus terminą kreiptis dėl teisminio jo nagrinėjimo. Tokį pat sprendimą teismas buvo priėmęs kovo 27-ąją.

Rusijos pilietis V. Ivanovas prašė Regionų administracinio teismo panaikinti Vidaus reikalų ministerijos sprendimą, kuriuo jam atimtas leidimas nuolat gyventi Lietuvoje, taip pat sustabdyti skundžiamo sprendimo vykdymą.

Migracijos departamentas V. Ivanovui leidimą nuolat gyventi Lietuvoje panaikino pernai lapkritį. V. Ivanovas šį sprendimą pirmąkart apskundė sausį, tačiau jau tuomet buvo praleidęs apskundimo terminą ir nenurodė svarbių priežasčių, kurios leistų gintis teisme.

V. Ivanovas kartu su likviduoto „Tarptautinio geros kaimynystės“ forumo steigėjais Erika Švenčioniene ir Kazimieru Juraičiu Vilniaus apygardos teisme yra teisiamas dėl pagalbos veikiant prieš Lietuvą.

Migracijos departamentas balandį skelbė, kad V. Ivanovas iš Lietuvos bus išsiųstas pasibaigus šiam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas