Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiko pagrobimu Kaune įtariamas G.Filipavičius toliau lieka už grotų

Šiandien Kauno apygardos teismas vaiko pagrobimu įtariamam Gediminui Filipavičiui pratęsė suėmimą dar 3 mėnesiams, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos teismas.
Gediminas Filipavičius teisme
Gediminas Filipavičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baudžiamojo proceso kodeksas numato: jeigu suėmimas trunka ilgiau kaip 6 mėnesius, prokuroras dėl suėmimo pratęsimo kreipiasi į apygardos teismą.

Tad spalio 7 dieną neviešame teismo posėdyje buvo sprendžiamas kardomosios priemonės pratęsimo G.Filipavičiui klausimas.

Prokuroras prašė pratęsti suėmimą 3 mėnesiams. Įtariamasis ir jo advokatas prašė taikyti įtariamajam švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą.

Teismas tenkino prokuroro pareiškimą: įtariamajam pratęstas kardomosios priemonės – suėmimo, terminas 3 mėnesiams, skaičiuojant nuo spalio 9 dienos, nes įtariamasis gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Nutartis gali būti apskųsta per 20 dienų.

Kaip žinoma, garsusis mergaitės pagrobimas Kaune įvykdytas 2024 metų sausio 7 dieną. Tądien mieste dingo devynerių metų vaikas.

Mergaitė sekmadienį apie 16.30 val. iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko. Tėvai apie dukros dingimą policijai pranešė apie 19.30 val. Jie nebegalėjo su ja susisiekti telefonu.

Socialiniuose tinkluose pradėta kalbėti, kad mergaitę autobuso stotelėje į automobilį galėjo įsodinti nežinomas vyras.

G.Filipavičiui ekspertizė buvo skirta vasario pabaigoje. Gegužę gavus psichiatrijos ir psichologijos ekspertizės aktą paaiškėjo, kad įtariamasis yra pakaltinamas ir bus teisiamas įprasta tvarka.

G.Filipavičius yra suimtas nuo sausio 9 dienos po to, kai po kelias dienas trukusių paieškų buvo surastas su pagrobta mergaite garaže Kaune.

Vyrui iš viso inkriminuojamos trys nusikalstamos veikos. Viena jų – dėl vaiko pagrobimo, kitos neatskleidžiamos dėl aukos apsaugos.

Prokuratūra yra pradėjusi dar vieną tyrimą aiškinantis, ar G.Filipavičius nevykdė seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos prieš vaikus.

Tyrimas pradėtas po to, kai paviešinus įtariamojo tapatybę pasirodė pranešimai apie tai, kad maždaug prieš metus galimai gydytoju apsimetantis asmuo socialiniuose tinkluose 2-5 metų vaikams siūlė gydymą nuo autizmo prisilietimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas