Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiko pardavimu kaltinami asmenys bus teisiami Panevėžyje

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų vaikui ir šeimai baudžiamąją bylą, kurioje vaiko pardavimu kaltinami trys panevėžiečiai – 47 metų V.M., 31 metų D.Č. ir 27 metų D.N. Vienas bendrininkų – V.M. kaltinamas siekęs įtraukti į prostituciją dar vieną vaiką.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Vaikai Prostitucija

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, prieš dvejus metus, rudenį, trys bendrininkai, siekdami įtraukti vaiką į prostituciją ir pelnytis iš prostitucijos, padarė labai sunkų nusikaltimą – verbavo, laikė nelaisvėje, gabeno ir perleido nukentėjusiąją kitiems, teigiama prokuratūros pranešime.

Nors ir žinodami, kad nukentėjusioji yra vaikas, bendrininkai nevengė pasinaudoti jos pažeidžiamumu, patiklumu ir sunkia materialine padėtimi. Nukentėjusiajai buvo pažadėtas gerai apmokamas darbas, susijęs su daržovių apdorojimu, tačiau iš apgaule išvežtos į Ispaniją merginos buvo atimti dokumentai, ji buvo laikoma nelaisvėje.

Nukentėjusioji, palaužta psichiniu ir fiziniu smurtu, buvo priversta užsiimti prostitucija. Prieš savaitę Panevėžyje ketveriems metams laisvės neteko dar du prekeiviai žmonėmis – panevėžietis N.A. ir biržietis D.S. – valstybės kaltintojas abu bendrininkus, siekusius įtraukti į prostituciją devyniolikmetę merginą, siūlė nuteisti septynerių metų laisvės atėmimo bausmėmis. Bausmių jau yra sulaukę dešimt žmonių prekyba kaltintų asmenų.

Šiuo metu teismuose nagrinėjamos Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotos penkios prekybos žmonėmis baudžiamosios bylos, jose kaltinami 34 asmenys. Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tiems, kas siūlė pirkti ar kitaip įgyti vaiką arba pardavė, pirko ar kitaip perleido arba įgijo vaiką, arba verbavo, gabeno ar laikė nelaisvėje vaiką žinodamas arba siekdamas, kad jis būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš
jo prostitucijos arba jis būtų išnaudojamas pornografijai ar priverstiniam darbui, numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dvylikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento