Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikui automobilį vairuoti patikėjęs vilnietis nubaustas už vairavimą būnant neblaiviam

Vilniaus regiono apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priėmė nuosprendį, kuriuo pripažino, kad sostinės gyventojas vairavo transporto priemonę apsvaigęs nuo alkoholio, kai jam buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas. Atleistas nuo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vilnietis buvo perduotas laiduotojo atsakomybėn be užstato, nustatant 1 metų ir 5 mėnesių laidavimo terminą.
Kauno policijos vykdomos patikros
Blaivumo patikra (asociatyvi nuotr.) / Kauno apskrities policijos nuotr.

Bylos duomenimis, š. m. birželio mėn. pradžioje Vilniaus rajone policijos pareigūnai sustabdė automobilį ,,Audi“. Priėję prie automobilio policininkai pastebėjo, kad automobilį vairuoja dešimtmetis vaikas, o šalia priekinėje keleivio vietoje sėdi vyras, kaip nustatyta vėliau, mažamečio tėvas. Vilniečiui aiškinant, kad moko vairuoti sūnų, pareigūnams kilo įtarimų, kad vyras gali būti neblaivus. Jo iškvėptame ore pareigūnai nustatė 1,90 promilės etilo alkoholio koncentraciją.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas konstatavo, kad vilnietis, būdamas neblaivus, leido savo mažamečiui vaikui vairuoti automobilį, tad nusikaltimą vyras padarė veikdamas per tarpininką, t. y. asmenį, nesulaukusį amžiaus ribos, nuo kurios taikoma baudžiamoji atsakomybė, todėl už neteisėtus veiksmus atsako kaip vykdytojas.

Vilnietis tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi dėl tokio savo poelgio.

Teismas, atleisdamas vyrą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jam skyrė baudžiamojo poveikio priemones – uždraudė vairuoti kelių transporto priemones 1 metus ir 6 mėnesius bei konfiskavo automobilį „Audi“, kurį vairavo mažametis vaikas, jo tėvui šalia būnant neblaiviam.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas