Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdelis iš „YouTube“: plungiškė daužo ir spardo svetimą vaiką

Dideli nemalonumai laukia Plungės miesto gyventojos, kuri praėjusių metų gegužės pabaigoje Plungėje, Laisvės alėjoje, netoli Civilinės metrikacijos biuro, užpuolė svetimą vaiką. Apie mobiliuoju telefonu filmuotą vaizdelį, įdėtą interneto svetainėje „YouTube“, prieš keletą dienų policijai pranešė smurtui neabejingas pilietis.
Plungiškė muša vaiką
Plungiškė muša vaiką / Kadras iš „Youtube“

Kad šitaip elgiasi suaugusi moteris, sunku net patikėti. Beveik pusės minutės trukmės filmukas „persisunkęs“ smurto, grasinimų ir keiksmažodžių, rašo Plungės laikraštis „Plungės žinios“.

Įraše matyti, kaip įsiutusi 35–40 metų plungiškė viena ranka laiko nutvėrusi 10–12 metų berniuką už drabužių, o kita ranka jį talžo per galvą, per ausį ir per veidą. Maža to, tampomam vaikui moteris spiria koja, peša už plaukų, grasina, kad „nudauš“, kad jis prieš jos vaikus rankos daugiau nekels, vadina jį necenzūriniais žodžiais. Susigūžęs ir ranka prisidengęs berniukas ginasi, kad ne jis, o kažkoks Žygis (turbūt – Žygimantas) kažką metė, sako, kad jis nepataikęs.

Taip pat matyti dar keletas vaikų, kurie susidomėję stebi smurto sceną, girdisi ir viską filmuojančio jaunuolio juokas.

Filmukas apie tai, kas įvyko mūsų mieste vidury baltos dienos, visam pasauliui buvo išplatintas 2011 metų gegužės 20 dieną. Šį vaizdelį į internetą tądien įdėjo kažkoks Modestas. Iki praėjusios savaitės filmukas buvo peržiūrėtas daugiau kaip penkis tūkstančius kartų.

Kai tik gavo vieno žmogaus pranešimą apie svetainėje „YouTube“ esantį vaizdelį ir jį peržiūrėjo, Plungės policija, nieko nelaukdama, pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Plungės policijos komisariato Prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas, atstovas spaudai Eugenijus Palubinskas sakė esąs pasibaisėjęs šiuo atveju – prieš svetimą vaiką kitų nepilnamečių akivaizdoje smurtaujanti ir besikeikianti moteris atrodo išties negražiai. Pareigūno teigimu, policija apie ją jau žino – plungiškė gyvena netoliese, toje pačioje gatvėje.

Smurtautojai gresia baudžiamoji byla dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui (Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalis – numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 2 metų) ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo (Baudžiamojo kodekso 284 straipsnio 1 dalis – gali būti nubausta viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne