Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą aktualus Alytaus policijos patarimas: mąstykime, kaip mąsto vagys – padeda saugotis

Viena iš dažniausiai policijos įvykių suvestinėse minimų nusikalstamų veikų ‒ vagystės. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje siekia beveik 30 procentų visų registruojamų teisės pažeidimų.
Prevencinės akcijos akimirka
Prevencinės akcijos akimirka / Alytaus VPK nuotr.

Vagišiai darbuojasi visais metų laikais, tačiau šiltąjį sezoną jie turi daugiau galimybių apžiūrėti ir įvertinti gyventojų turtą, pirkinius. Vasarą gyventojai dėl vagysčių netenka kepsninių, lauko baldų, žoliapjovių, grandininių pjūklų, kitos sodo technikos, vertingų daiktų. Be abejonės, vagišiai, nugvelbę turtą, gyventojams palieka baimės ir nesaugumo jausmą, sunkiai išmatuojamą moralinę žalą. Neretai nusikaltėlių piktus kėslus įgyvendinti netiesiogiai padeda ir patys gyventojai ‒ jų asmeninis turtas paliekamas be apsaugos, į gyvenamąsias ar ūkines patalpas galima patekti greitai ir lengvai, tamsiuoju paros metu nepasirūpinama apšvietimu ir t. t.

Tad policijos pareigūnai birželio 17 d. Alytuje, Rotušės aikštėje, minėjo surengė švietėjišką akciją – Vagysčių prevencijos dieną.

Neretai nusikaltėlių piktus kėslus įgyvendinti netiesiogiai padeda ir patys gyventojai, nesaugantys turto.

Alytiškiai turėjo galimybę išgirsti atsakymus į klausimus, kaip apsaugoti savo namus, pamėginti perprasti vagies mąstymą, sukurti saugios kaimynystės grupę, kokiomis naujausiomis turto apsaugos galimybėmis ir priemonėmis pasinaudoti, galų gale, ar verta apdrausti savo namus, turtą.

Policija į pagalbą pasikvietė draudimo bendrovės ir saugos tarnybos atstovus, kurie pristatė veiklas, patarė gyventojams, kaip saugoti savo turtą. Renginyje taip pat dalyvavo jaunieji policijos rėmėjai, kurie prisidėjo dalindami lankstinukus su aktualia informacija praeiviams, bendraudami su gyventojais.

Kol suaugusieji domėjosi turto apsaugos galimybėmis ir priemonėmis, mažieji džiaugėsi bendravimu su policijos bičiuliu Amsiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas