Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl atidėtas kauniečių, įtariamų sumušusių automobilių stovėjimo aikštelių kontrolierių, teismas

Kauno apygardos teisme lapkričio 7 d., trečiadienį, turėjo įvykti pirmasis teisiamasis brolių dvynių Pauliaus ir Martyno Riaubų posėdis. Jie kaltinami 2011 m. liepos 28 d. žiauriai sumušę bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ 61 m. darbuotoją Vytautą Levoką. Tačiau, susirgus kaltinamųjų advokatui, posėdis vėl neįvyko. Teismo pirmininkas Dmitrijus Korsakovas jį nukėlė į gruodžio 4 d.
Martynas Riauba (k.), Paulius Riauba, Vytautas Levokas
Martynas Riauba (k.), Paulius Riauba, Vytautas Levokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atidėtame teismo posėdyje taip pat paaiškėjo, kad dar nėra apklausti devyni liudininkai. Jie turėtų būti apklausti gruodžio 4 d.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Mackevičius 29 m. Paulių ir Martyną Riaubą kaltina sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl chuliganiškų paskatų dėl nukentėjusiojo asmens tarnybos pareigų vykdymo, viešosios tvarkos pažeidimu.

„Automobilių stovėjimų aikštelių“ darbuotojas V.Levokas tikina, kad jam konflikto metu buvo išmušti dantys, sulaužyta nosis, trūko žarna, todėl dalį jos teko pašalinti. Nukentėjusysis teigia dabar negalintis normaliai maitintis.

15min.lt primena, kad konfliktas kilo automobilių stovėjimo aikštelėje Šiaulių gatvėje. Buvęs boksininkas V.Levokas pastebėjo, kad vieno automobilio vairuotojas yra nesumokėjęs už stovėjimą. Kontrolierius mašiną nufotografavo ir prie stiklo priklijavo pranešimą apie pažeidimą.

Skirtingos įvykio versijos

Po to sekę įvykiai pasakojami skirtingai. Kauno apygardos teismas informuoja, kad P.Riauba, elgdamasis įžūliai, pašalinių žmonių akivaizdoje, nukentėjusiajam V.Levokui, vykdančiam tarnybos pareigas ir ant automobilio stiklo priklijavus pranešimą apie padarytą pažeidimą, tyčia vieną kartą ranka smogė į galvą.

Be to, kaltinamasis esą sudavęs V.Levokui dar mažiausiai šešis smūgius rankomis į galvos bei pilvo sritis, po ko jam nugriuvus, tyčia sudavė mažiausiai septynis smūgius koja į pilvą ir juosmenį ir šiais savo veiksmai sunkiai suluošino nukentėjusįjį.

M.Riauba kaltinamas tuo pat metu viešoje vietoje – automobilių stovėjimo aikštelėje – įžūliu elgesiu, pasireiškusiu fiziniu smurtu, pašalinių žmonių akivaizdoje nukentėjusiajam tyčia sudavė mažiausiai šešis smūgius rankomis į krūtinės bei galvos sritis, po ko jam nugriuvus, tyčia sudavė mažiausiai šešis smūgius koja į galvos sritį, tokiu būdu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Kur dingo trečiasis užpuolikas?

15min.lt rašė, kad už stovėjimą nesumokėjusio „Opel Combo“ vairuotojas Paulius Riauba puolė V.Levoką. Trenkė jam trenkė į sprandą, šis gynėsi, abu pargriuvo ant žemės. Vairuotojas pasikvietė į pagalbą du prabangiu automobiliu BMW atvažiavusius jaunuolius. Pažeidėjas ir jo pagalbininkai kontrolierių mušė, spardė.

Liudininkų iškviesta greitoji medicinos pagalba sąmonės netekusį kontrolierių nuvežė į Kauno klinikas. Jis buvo paguldytas į reanimacijos skyrių, jam atlikta operacija.

V.Levokas piktinasi, kad trečias vaikinas, kontrolieriaus žodžiais, kaltinamųjų Riaubų brolis, praeityje jau teistas, siekia išvengti teismo, todėl „susikeitė“ su vienu iš savo brolių.

100 tūkst. litų iš kaltinamųjų reikalaujantis V.Levokas piktinasi, kad iki šiol jo esą nebuvo paklausta, kas jį užpuolė, kaip klostėsi įvykiai. „Laukia kol pamiršiu. Tačiau kaip aš gali tai pamiršti? Galiu pamiršti piniginę namie, bet ne tokius įvykius“, - sakė piktų žodžių teismui negailintis V.Levokas.

P.Riauba tvirtina, kad tai jį sumušė buvęs boksininkas V.Levokas ir reikalauja iš jo 20 tūkst. Lt. Ši kaltinimas tiriamas kitoje byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai