Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešvilės globos namuose – nauji įtarimai vaiko tvirkinimu

Viešvilės vaikų globos namuose – nauji įtarimai dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo. „Pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 153 straipsnį – dėl vaiko tvirkinimo. Daugiau kol kas jokios informacijos atskleisti negaliu, vyksta ikiteisminis tyrimas“, – sakė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.
Viešvilės vaikų globos namai
Viešvilės vaikų globos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lapkričio 3 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo. Įtariamasis – buvęs Viešvilės vaikų globos namų darbuotojas.

Redakcijos žiniomis, įtariamasis – buvęs globos namų darbuotojas, kurį į darbą buvo priėmęs šiuo metu dėl penkių vaikų tvirkinimo teisiamas buvęs globos namų direktorius Algimantas Liaudaitis.

Eglės Digrytės nuotr./Algimantas Liaudaitis
Eglės Digrytės nuotr./Algimantas Liaudaitis

„Saugodama vaiko interesus negaliu teikti daug informacijos, tačiau toks tyrimas tikrai vyksta. Įtariamasis anksčiau buvo prašęs leisti jam globoti keletą berniukų, tačiau tai jam nebuvo leista. Noriu paprašyti Viešvilės bendruomenės elgtis pilietiškai ir suteikti kuo daugiau informacijos apie visus negerus dalykus, kurie vyksta su vaikais“, – sakė Jurbarko vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Laima Gardauskienė.
 
Moteris taip pat pasidžiaugė, kad pakeitus įstatyminę bazę, dėl vaikų tvirkinimo ar pedofilijos teisti asmenys nebegalės dirbti jokio su vaikais susijusios darbo.

Kada ikiteisminio tyrimo medžiaga pasieks teismą, kol kas neaišku. Jei įtariamas vyras bus pripažintas kaltu dėl jaunesnio nei šešiolikos metų asmens, jis bus baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pedofilijos skandalas Viešvilėje kilo kovo mėnesį, kai paaiškėjo, kad teisėsaugos institucijas jau anksčiau pasiekė anoniminis skundas apie paauglių lytinį išnaudojimą šio miestelio vaikų globos įstaigoje. Skunde buvo minimi keli  13–16 metų vaikinų tvirkinimo atvejai 2014 metais, nurodyti nepilnamečių vardai ir pavardės. Į teisėsaugą neapsikentę direktoriaus elgesio ir surinkę įrodymus kreipėsi patys vaikų globos namų darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas