Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkaraiščio gyventojai prišaukė policiją – vyko netikėta greičio mėgėjų medžioklė

Vienu šūviu – keli zuikiai. Ši frazė tinka Vilniaus apskrities policijai, penktadienio popietę surengusiai netikėtą automobilių greičio kontrolės reidą. Pareigūnai tarsi reagavo į BMW „pasiskraidymą“ sostinėje išvakarėse ir kai kam priminė, kad greitis gali būti ne tik smagus, bet ir saugus. Be to, šiandienos reidas vyko būtent ten, kur vietos gyventojai jo seniai laukė.
Policijos pareigūnų vykdoma greičio kontrolė Vilkaraisčio kaime
Policijos pareigūnų vykdoma greičio kontrolė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Transporto srauto kontrolė birželio 4-osios popietę vyko Vilniaus rajone, Nemenčinės plente, kelio 102 atkarpoje būtent tarp Nemenčinės ir Pabradės.

Pareigūnai šią vietą reidui pasirinko neatsitiktinai – vietos gyventojai, įsikūrę Vilkaraiščio kaime, ne kartą yra pasiguodę, jog išvažiavimas į judrų Nemenčinės plentą ties Parčevskių gatve jiems yra pavojingas, mat užmiesčio keliu skubantys vairuotojai nekreipia dėmesio į lėtesnio eismo zoną numatančius ženklus. Šioje vietoje anksčiau fiksuota ir avarijų.

Reido pajėgos šį penktadienio vakarą dar gali persikelti į kitas vietas.

Reido metu pažeidėjai neįkliuvo masiškai. Tai tikriausiai susiję ir su daugelio vairuotojų naudojama pagalbine eismo programėle, sufleruojančia ir tai, kur stovi policija ar jos matuokliai.

Visgi šioje vietoje tikrintojams įkliuvo trys pažeidėjai. Ruože, kur privaloma sulėtinti greitį iki 50 km/val. arba „legalu“ viršyti jį nebent simboliškai, vienas vairuotojų lėkė 76 km/val., kitas 82 km/val. greičiu.

Visgi tai nebuvo riba – dar vienas automobilis reido metu užfiksuotas lekiantis net 92 km/val.

Kaip žinoma, greitis Vilniuje bei jo apylinkėse kontroliuojamas daugelyje vietų ir įvairiomis priemonėmis, tačiau kai kurie pavyzdžiai rodo, kad mieste ir apskrityje dar nevengiama ir beatodairiško akceleratoriaus spaudimo (žr. susijusius straipsnius).

Beje, reido pajėgos šį penktadienio vakarą dar gali persikelti į kitas sostinės ir visos Vilniaus apskrities vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas