Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkiko vairuotojas iš Estijos pasienio poste vos nenuskriejo nuo tilto į Nemuną (nuotraukos)

Panemunės punkte vilkiko vairuotojas iš Estijos vos nenuvažiavo nuo Lietuvą ir Rusiją jungiančio Šv.Luizos tilto. Per incidentą apgadinta tilto ir kontrolės punkto infrastruktūra.
Vilkikas po avarijos
Vilkikas po avarijos / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Panemunės kontrolės punkte pasieniečiai ir kitos tarnybos patikrino iš Lietuvos į Kaliningrado sritį išvykstantį vilkiką Scania su priekaba, vairuojamą 48 metų Estijos piliečio. Jis į gretimą šalį gabeno žuvies krovinį.

Iš Panemunės punkto į Rusijos teritoriją čia patenkama Šv.Luizos tiltu per Nemuną, kuriuo eina siena.

Išvažiuodamas iš punkto tilto prieigose vilkiko vairuotojas netikėtai suktelėjo dešinėn ir  trenkėsi į pasieniečių naudojamų radiacijos matavimo vartų apsauginį stulpą, kurį išvertė. Po to vilkikas užvažiavo ant tilto šaligatvio pralauždamas vidinį ir išorinį Šv.Luizos tilto turėklus.

Laimė, likus vos pusmetriui iki tilto krašto nedideliu greičiu riedantis vilkikas sustojo. Per incidentą taip pat buvo išversta punkto teritoriją juosianti apsauginė tvora, apgadintas pats vilkikas.

Atskubėjusiems pasieniečiams estas paaiškino staiga blogai pasijutęs ir kelioms akimirkoms praradęs sąmonę.

Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad vairuotojas yra blaivus.

Buvo surašyta eismo įvykio deklaracija. Kadangi Šv.Luizos tiltas priklauso Rusijai, iš šios šalies buvo iškviesti pareigūnai, kad įvertintų  padarytus nuostolius.

Vilkikas tą patį vakarą patrauktas nuo tilto, juo Estijos pilietis grįžo į Panemunės muitinės terminalą. Čia antradienį priešpiet jis dar laukė iš bendrovės, kurioje dirba, atvykstančio kito vilkiko kroviniui perkrauti ir toliau gabenti į Rusiją.

Panemunės kontrolės punkto infrastruktūrai padarytus nuotolius įvertins ir žalos atlyginimo iš vairuotojo klausimus spręs Pasienio kontrolės punktų direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas