Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:10 /15:23

Vilniaus centre Mato ieškojęs Kęstas nesistebi, kad paieška prailgo: išvardijo, kodėl

Pirmadienį, policijos preliminariai patvirtintais duomenimis, Neries upėje Vilniuje buvo rastas, kaip manoma, prieš porą savaičių mieste be žinios dingęs 15-metis. Mato kuprinė rasta ant Šilo tilto, todėl paieškos buvo koncentruojamos būtent į Nerį. Kūną radus šį pirmadienį, kai kam kilo abejonių, kaip per dvi savaites nuskendęs žmogus nebuvo surastas nei iš vandens, nei nuo kranto.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Konkrečioje Vilniaus centro vietoje Mato paieškose asmeniškai dalyvavęs aktyvistas Kęstas argumentuotai papasakojo, kodėl nenustebo, jog iki šiol dvi savaites Mato paieška vyko „be rezultato“, nors ir tikėtina, kad tiek Nerimi plaukę, tiek krantais ėję žmonės buvo arti svarbiausio šios misijos tikslo.

„Jei niekas taip ir nesurado, nepamatė, vadinasi, ir nebuvo įmanoma iki šiol pastebėti“, – kad paieška buvo sudėtinga ir nedavė ilgai laukto rezultato, siūlo nesistebėti 15min pašnekovas.

Kęstas asmeniškai žvalgė Neries atkarpą tarp Šilo tilto ir Karaliaus Mindaugo tiltu (ties Katedros a.), kuri sudaro tik apie 2,2 km ir įveikiama per pusvalandį, patogiai einant taku palei upę kuo tiesesne trajektorija.

Tuo metu naršant upę, pakrantę, šios atkarpos žvalgyba užtrunka bent 2 valandas. Perėjus tiltą ir analogiškai tikrinant priešingą krantą – reikia dar mažiausiai poros valandų.

Bandė ieškoti išvakarėse, sekmadienį

„Kaip tik vakar, sekmadienį, ieškom nuo Šilo tilto iki Mindaugo tilto. Paskui atgal, nuo Mindaugo tilto iki Šilo tilto“, – minėjo 15min pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad upė buvo žvalgoma tiek iš vandens, tiek tiek nuo krantų. Tai buvo daroma daug dienų ir daug sykių, netgi kartojant tikrinamas vietas. Į paieškas buvo įsitraukę nemažai savanorių, pareigūnų, be to, teoriškai, kūną galėjo pastebėti atsitiktinis liudininkas, tiesiog esantis ar vaikštantis prie Neries.

Jei kūnas yra žolėse, nuo kranto prie tokios vietos neįmanoma prieiti, o priplaukus valtimi – būtų labai sunku pamatyti.

Sudėtinga rasti

„Tai nėra lengva. Nes jis ir žolėse galėjo būti. Jei kūnas tarp vandens augmenijos, yra vietų, prie kurių neįmanoma net prieiti. O priplaukus prie tokios apaugusios vietos valtimi, taip pat neįmanoma pamatyti.

Jis galėjo būti ir už kokio dugno akmens užsikabinęs, ir už žolių užstrigęs. Srovė juk vis tiek viską neša ir kažkur užneša. Gali būti ir po dumblu kažkokiu, gal po šaka kokia nors? Be to, toje atkarpoje upėje yra ir tas vadinamas laivas-viešbutis, kad tiesiog kažkur ties juos užstrigęs buvo. Kitaip tariant, jis bet kur galėjo būti, daug tų galimų variacijų ir tikrai nėra lengva taip surasti“, – kartojo paieškų aktyvistas Kęstas.

Kūną pastebėjo vandenyje

Pirmadienį apie 9 val. 30 min. pranešta, kad upėje pastebėtas žmogaus kūnas. Policija 15min patvirtino, kad kūnas tikrai aptiktas ir jau ištrauktas. Tapatybė šią minutę formaliai dar nežinoma, tačiau policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, jog įtariama, kad tai daugiau nei dvi savaites ieškoto 15-mečio Mato kūnas. „Tai jaunas žmogus, drabužiai atitinka aprašymą“, – BNS cituoja policijos vadovą.

„Mes įtariame, kad tai tikrai Matas. Bet kol kas tik įtariame. Reikia atlikti atpažinimo procedūrą. Manau, kad šiuo metu tas ir vyksta. Dėl detalių tai kolegos iš Vilniaus apskrities policijos komisariato daugiau žinotų. Aš patį faktą žinau, kad rastas kūnas ir mes įtariame, kad tai yra dingęs Matas“, – 15min sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis 15min sakė, kad ištrauktas kūnas atitinka ieškomo vaikino požymius. „Galimai, taip, galim patvirtinti kad atitinka požymius“, – sakė jis, tačiau pabrėžė, kad tapatybė dar nenustatyta, reikia atlikti tyrimus.

Bendrojo pagalbos centro numeriu 112 skambinęs liudininkas pranešė, kad Neries upėje ties A.Goštauto gatve mato „plūduriuojantį“ žmogaus kūną. Neries srovė kūną kažkiek plukdė.

Pranešėjo žodžiais tariant, srovė nešė kūną link Vingio parko, į pranešimą reagavo visos tarnybos. A.Goštauto gatvė Vilniuje prasideda ties Operos ir baleto teatru, kairiajame Neries krante tęsiasi beveik iki Vingio parko prieigų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris 15min informavo, kad kūnas iš akiračio nedingo, ugniagesiams gelbėtojams pavyko jį ištraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant