Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
19:20 /21:07

Gausios policijos pajėgos rado iš „Akropolio“ išvestą šešiametį, pradėtas tyrimas dėl vaiko pagrobimo

Trečiadienio vakarą socialiniuose tinkluose ėmė sklisti žinia, kad „Akropolyje“ pasimetė berniukas, o vaizdo kameros atskleidė, jog vaiką išsivedė moteris. Vaiko ieškoti puolė gausios policijos pajėgos. Po 20 valandos pareigūnai pranešė, kad berniukas rastas. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo.
Akcijų savaitgalis Vilniaus „Akropolyje“
Vaiko dingimo Vilniaus „Akropolyje“ drama baigėsi laimingai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Moteris išsivedė svetimą vaiką

Feisbuke buvo skelbiama, kad 6,5 metų amžiaus berniukas nuo mamos atsiskyrė Vilniaus „Akropolyje“, prie „Zara“ parduotuvės apie 16 val. Vaikas buvo savo žaislinėje mašinėlėje, o motina parduotuvėje dairėsi prekių. Maždaug po dešimties minučių grįžusi ji neberado sūnaus. Vaiko neberadusi mama pagalbos kreipėsi į apsaugą. Vaizdo kameros parodė, kad berniuką iš prekybos centro teritorijos už rankos išsivedė apie 60 m. moteris. Jos pėdsakai dingo prie autobusų stotelės Ozo gatvėje.

Apie šį incidentą buvo informuoti policijos pareigūnai, kurie į įvykį sureagavo nedelsiant. Gausus būrys ekipažų pagal nurodytus požymius ėmė ieškoti berniuko ir jį išsivedusios moters. Kreiptasi pagalbos į visuomenę.

Nurodė požymius ir pradėjo paiešką

Vilniaus AVPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja 15min sakė, kad 19 val. vaikas dar nebuvo rastas.

„Pranešimas buvo gautas 17.52 val., kad prieš valandą „Akropolyje“ pranešėja pametė savo vaiką, berniuką, gimusį 2018 m. Vaikas buvo apsirengęs tamsiai mėlynos spalvos „polo“ marškinėliais trumpomis rankovėmis, tamsiai mėlynos spalvos kelnės, mėlynos basutės. Apie 1,25 m. ūgio, lieknas, šviesūs plaukai“, – sakė Julija Samorokovskaja.

Pareigūnai dėl šio įvykio prašė ir visuomenės pagalbos.

Tuo metu socialiniuose tinkluose ėmė plisti ir stop kadras, užfiksuotas vaizdo stebėjimo kamerų įraše. Manoma, kad nuotraukoje matoma moteris galėjo turėti informacijos apie berniuko dingimą.

Vilniaus AVPK Julija Samorokovskaja patikino, kad ši nuotrauka taip pat pasiekė ir pareigūnus. Jie aiškinosi šios moters tapatybę, tikrino visas versijas, reagavo į gyventojų pranešimus, kitą informaciją.

Vaiką rasti pavyko toli nuo „Akropolio“

Po 20 valandos pareigūnai pranešė, kad berniukas rastas. „Vilniuje dingęs vaikas rastas, pavojus jam negresia“, pranešė policija, dėkodama visiems už pagalbą. Daugiau vaiko radimo aplinkybių neskelbiama.

„Policija dėkinga visuomenei už pasidalintą informaciją. Pranešimų gavome tikrai nemažai ir vienas iš jų pasitvirtino. Vaikutis rastas. Jis saugus, su pareigūnais, tuoj bus perduotas tėvams“, – sakė Julija Samorokovskaja. Ji lrytas.lt sakė, kad berniuką surasti padėjo vieno žmogaus skambutis. Jo pranešta informacija pasitvirtino.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis LRT.lt patvirtino, kad vaikas buvo rastas Vilniuje, Šiaurės miestelyje. Daugiau detalių jis pateikti negalėjo.

Pasak jo, kartu su berniuku rasta ir jį iš prekybos centro išsivedusi moteris.

Pasiteiravus, ar moteris neturi sąsajų su berniuko šeima, pasak R.Matonio, pirminiais duomenimis, jokių ryšių neturima.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo

„Bus pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 156 str. 1 d.“, – naujienų agentūrai BNS pridūrė J.Samorokovskaja.

Šis straipsnis skelbia, kad „Tas, kas pagrobė svetimą vaiką arba sukeitė naujagimius, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų“.

Vaiko pagrobimo priežastys ir įtariamosios motyvai kol kas neaiškūs.

Vaiko tėvas lrt.lt pasakojo, kad moteris sūnų per prekybos centro patalpas vedėsi jam nesipriešinant, tačiau, pasak liudininkų, išvestas iš patalpų vaikas link autobusų stotelės jau buvo tempiamas prievarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas