Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policijos reidas dėl A juostų išėjo nebaisus: nubausta tik 11 vairuotojų

Šiandien, lapkričio 15 d., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė maršrutinio transporto eismo juostos kontrolę – Ukmergės g., Kalvarijų g., Ozo g. buvo kontroliuojama, ar transporto priemonių vairuotojai neužima maršrutiniam transportui skirtos juostos, ar nepažeidžia kelio horizontalaus ženklinimo.
Vilniaus kelių policijos vykdė maršrutinio transporto eismo juostos kontrolę
Net reido metu visuomeniniam transportui skirtą juostą buvo užvaldęs chaosas: vieni pažeidėjai karštligiškai iš jos spruko, kiti be baimės važiavo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prevencinėje priemonėje dalyvavo 10 pareigūnų. Nubausta 11 automobilių vairuotojų, kurie, net ir pamatę policijos pareigūnus, toliau važiavo maršrutiniam transportui skirta A juosta ar nepaisė pareigūnų nurodymo nusukti į ne maršrutiniam transportui skirtą juostą, rašoma Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio antradienį paviešintame pranešime.

Tiesa, reidą stebėjusiems žiniasklaidos atstovams susidarė įspūdis, kad pareigūnai šiuo atveju labiau siekė ne bausti, o tik drausminti pažeidėjus. Mat ne visi pažeidėjai, kurie važiavo A juosta net ir matydami budinčius policininkus, buvo stabdomi ir baudžiami.

VIDEO: Vilniaus kelių policijos vykdė maršrutinio transporto eismo juostos kontrolę

Policijos skelbiamas šios prevencinės priemonės tikslas – nedrausmingiems vairuotojams priminti, kad privaloma laikytis Kelių eismo taisyklėse nustatytų jiems reikalavimų. Tokie reidai, kaip žada sostinės policijos atstovai, bus vykdomi ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai