Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus policijos reidas naktiniame klube: aptikta daug narkotikų ir sulaikyti lankytojai

Sulaukusi kriminalinės žvalgybos ir paprastų gyventojų pranešimų apie narkotikų platinimą viename sostinės naktinių klubų policija ėmėsi veiksmų. Vilniaus 3-iojo policijos komisariato tyrėjai kartu su Mobiliosios kuopos pareigūnais patikrino centre esančią pasilinksminimo vietą. Čia aptikta įvairių rūšių narkotinių medžiagų ir sulaikyti keli vaikinai, įtariami jų laikymu ir platinimu.
Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube
Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Keletas pareigūnų ekipažų praėjusią naktį prisiartino prie įėjimo į vieną Vilniaus naktinių klubų. Iš jo išlipę kaukėti pareigūnai ramiai ir užtikrintai žengė į garsų ir šviesų užtvindytą koridorių.

Muzika grojo taip garsiai, kad buvo beveik neįmanoma susikalbėti.

Slapta policijos operacija

Pareigūnai tarpusavyje bendravo gestais. Netrukus buvo sulaikyti pirmieji lankytojai ir aptikti narkotikai.

Taip įpusėjo Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato surengta operacija. Pareigūnai, turėdami informacijos apie viename sostinės centre esančių naktinių klubų platinamus narkotikus, iš anksto parengė planą.

Penktadienio vakarą keletas civiliai apsirengusių pareigūnų ir pareigūnių užėjo į šį klubą. Jie slapta stebėjo čia besirenkančius žmones ir identifikavo narkotikus platinančius prekeivius.

Kaukėti pareigūnai tikrina naktinį klubą

Netoliese esančios gausios policijos pajėgos laukė signalo šturmuoti klubą ir sulaikyti narkotikų prekeivius. Maždaug apie pirmą valandą nakties slapti pareigūnai davė ženklą – Mobiliosios kuopos pareigūnai, patekę į klubo vidų, pradėjo tikslingai ieškoti narkotikų prekeivių.

Policininkai pro viešą įėjimą pateko į patalpą, kurioje linksminosi jaunimas, ir pradėjo įtartinų jaunuolių patikrą. Jie iškart pajautė ore tvyrantį marihuanos kvapą. Netrukus į atskirą salę buvo pradėti vesti ir su narkotikais kišenėse sulaikyti jaunuoliai.

Dalis jų turėjo nedidelį kiekį narkotikų, greičiausiai skirtų naudoti tik sau. Kita dalis jų slėpė daug didesnį kiekį ir turėjo daugiau nei įprasta grynųjų. Tai – mirties pardavėjai, arba tiesiog narkotikų platintojai. Tačiau jų kaltę ir nusižengimus turės įrodyti teismas.

VIDEO: Netikėto policijos reido naktiniame klube rezultatai – sulaikyti „mirties“ prekeiviai ir konfiskuoti narkotikai

Aptikta LSD, amfetamino, marihuanos ir kitų narkotikų

Dalis lankytojų, pamatę pareigūnus, spėjo išmesti ant žemės maišelius su narkotinėmis medžiagomis. Taip jie atsikratė atsakomybės, bet turės didelį nuostolį. Už brangius narkotikus jiems vis vien teks atsiskaityti tiekėjams.

Per operaciją aptikta įvairiausių rūšių narkotikų. Bene daugiausia konfiskuota LSD tablečių. Jų lankytojai ir platintojai turėjo daugiau kaip pusšimtį. Taip pat aptikta marihuanos, amfetamino ir kristalų.

Dalis narkotikų buvo slepiami vyrų apatiniuose drabužiuose.

Per operaciją sulaikyti penki jaunuoliai. Visi pilnamečiai. Vienas jų bus teisiamas už narkotikų platinimą. Kiti atsipirks švelnesnėmis bausmėmis – tik už narkotikų laikymą.

Kartu su policijos pareigūnais klube apsilankė ir Darbo inspekcijos tikrintojai. Jie aptiko du darbuotojus, kurie neturėjo darbo sutarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas