Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniečio skundas: iš 300 garažų Lazdynėlių gatvėje nepavogta tik 80

Sostinėje vagiama ne tik iš garažų. Kai kurie ilgapirščiai nesismulkina – vagia garažus. Vilnietis Tadas tikina, kad per keletą mėnesių sostinės Lazdynėlių gatvėje tiesiog pradingo apie 220 garažų su visu jame buvusiu turtu. Tiesa, Vilniaus policijos turima oficiali statistika gerokai kuklesnė – pareigūnai per pastaruosius pusantrų metų Lazdynėliuose užfiksavę 8 garažų vagystes ir dar 5 įsilaužimus į juos.
Buvusi metalinių garažų bendrija
Buvusi metalinių garažų bendrija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vieną dieną atvažiavau ir matau – nei garažo, nei daiktų, tik duobė“, – savo įspūdį netekus garažo prisiminė vilnietis Tadas.

Automobilių „Žiguli“ entuziastu save vadinantis vyras skaičiuoja, kad jam padaryta žala dėl dingusio statinio ir viduje buvusių VAZ detalių siekia apie 2 000 eurų.

Pasak Tado, Lazdynėliuose iš 300 garažų nuo pavasario liko tik apie 80, nes kitus per kelis mėnesius tiesiog pavogė.

Esą kažkokia gauja kasdien ar kas naktį nugvelbia po kelis garažus, dažnai pasisavindami ir juose laikomus daiktus. Kai kada ir automobilius.

VIDEO: Vagių praretintas metalinių garažų masyvas Vilniuje

„Ten daug pensininkų laikydavo savo senas mašinas. Tai buvo brangūs, senoviniai, antikvariniai automobiliai, jie buvo visiškai sukomplektuoti. Kai pavogdavo garažą, tokia transporto priemonė likdavo stovėti po atviru dangumi. Ir labai greitai vagys ją visiškai nurinkdavo“, – pasakojo Tadas.

Vilnietis minėjo, kad Lazdynų seniūnijos pakraštyje esančių (tiksliau, buvusių) garažų savininkai mėgino gintis įrengdami teritoriją stebinčias kameras, bet ir jas pavogė.

Vyrui apmaudu ir pikta, kad vagystės nesiliauja, o nusikaltėliai nesučiumpami.

Policija iškėlė 13 bylų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min.lt sužinojo, kad vagysčių problema Lazdynėlių garažų masyvuose pareigūnams žinoma, tačiau oficiali statistika galbūt neatspindi tikrojo jos masto, nes į teisėsaugą kreipiasi ne visi nukentėjusieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas