Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos alkotesteriu nepatikėjęs vairuotojas blaivumą tikrinosi 3 kartus ir be asmens dokumentų

Penktadienį sostinės policijos pareigūnų sustabdytas neblaivus vairuotojas teigia, kad policijos alkoholio matuoklio parodymai yra netikslūs. Tai jis ruošiasi įrodyti teisme.

Penktadienį vakare policijos pareigūnai vykdė tradicinį blaivumo patikrinimą sostinės gatvėse, kurio metu, apie 23 val., Olandų gatvėje sustabdė „Subaru“ automobilį, iš kurio vidaus pasklido alkoholio kvapas.

Tai gali būti klaidinantis ženklas, nes įtartino kvapo šaltinis dažnai būna visai ne prie automobilio vairo sėdintis žmogus, o neblaivūs keleiviai. „Negėriau“, – tikino vairuotojas.

Tačiau alkoholio matuoklio parodymai liudijo ką kita. Patikrinus blaivumą jaunam „Subaru“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumas – 0,6 prom. alkoholio.

Už tai jam gresia piniginė bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas, tačiau vilnietis Martynas 15min teigė taip lengvai su policijos pareigūnu užfiksuotu pažeidimu sutikti neketinantis.

Kraują bandė priduoti be dokumentų

Atvykus vairuotojui, kuris turėjo pasirūpinti neblaivaus vilniečio „Subaru“, pažeidėjas nusprendė pasinaudoti teise pasitikrinti blaivumą priduodant kraujo mėginį Priklausomybės ligų centre.

15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirka
15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr./Vilnietis Martynas nesutinka su alkotesterio parodymais

Martynas 15min teigė spėjęs priduoti kraują nepraėjus valandai nuo tos akimirkos, kai jo blaivumą patikrino policijos pareigūnai, tačiau vyras į Gerosios Vilties gatvėje esantį narkologijos centrą neskubėjo – dar kurį laiką gaivinosi gerdamas vandenį automobilių stovėjimo aikštelėje Olandų gatvėje.

Vairuotojui medikai taip pat liepė tikrintis blaivumą alkotesteriu. Pasak jo, tąkart alkotesteris parodė beveik perpus mažesnį rezultatą nei policijos pareigūnų naudotas matuoklis – 0,3 prom. alkoholio.

Tiesa, Priklausomybės ligų centre šis rezultatas nebuvo užfiksuotas. „Išvarė, nes neturėjau asmens dokumento su savim“, – pasakojo Martynas.

Blaivumą tikrinosi 3 kartus

Jis teigė, kad tokia situacija susiklostė dėl policijos pareigūnų kaltės, kurie neva dar buvo neatidavę jo asmens dokumentų, todėl atkaklus vilnietis į Gerosios Vilties gatvę teigė spėjęs sugrįžti tik „po 20 minučių“.

Šįkart į Vilniaus priklausomybės ligų centrą atvyko su asmens tapatybę patvirtinančiais dokumentais.

Pasitikrinus blaivumą trečią kartą, alkoholio matuoklis parodė 0,29 prom. alkoholio.

15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirka
15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirka

Nors kraujo tyrimų rezultatų Martynas pateikti kol kas dar negali, jis įsitikinęs, kad policijos pareigūnų naudotas alkotesteris netiksliai nustatė jo blaivumą. „Kraujo tyrimų rezultatai bus šeštadienį“, – 15min žadėjo Martynas.

„Mes ne policija“

Priklausomybės ligų centro atstovė 15min teigė, kad centro darbuotojai „nėra policija“, todėl jiems nėra svarbu, dėl kokios priežasties vairuotojas atvažiuoja pasitikrinti blaivumo.

„Mes ne policija, todėl patikrinimas vyksta anonimiškai“, – teigė narkologijos centro atstovė, kuri negalėjo pakomentuoti, ar vilnietis Martynas iš tiesų galėjo pasitikrinti blaivumą be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Pasak jos, dokumentas reikalingas tik užpildant blaivumo patikrinimo protokolą, kurio viena kopija atitenka vairuotojui, o kita lieka Priklausomybės ligų centre.

Šis kraujo tyrimas, kurį turi teisę pasidaryti kiekvienas su alkotesterio parodymais nesutinkantis vairuotojas, gali būti panaudotas kaip papildomas įrodymas teismo procese, sprendžiant teisės vairuoti transporto priemonę atėmimo klausimą.

Vasario mėnesio pradžioje kitas vilnietis paskelbė kovą prieš alkotesterį, kuris parodė, kad jis vairavo neblaivus. Jo versiją patvirtino kraujo tyrimų rezultatai. Dabar šį rebusą teks išspręsti teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas