Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 07 /15:27

Po pranešimo apie planuojamus sprogdinimus ant kojų buvo sukelta Vilniaus policija

Penktadienio popietę 15min redakcija bei keletas valstybinių įstaigų bei institucijų gavo elektroninį laišką, kuriame grasinama sprogimais Vilniuje. Anot laiško autoriaus, sprogmenys padėti keturiose vietose. Informaciją patikrinusi policija konstatavo – pranešimas melagingas.
Įvykio vietoje
Policija (asociatyvi nuotr.) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities VPK atstovė sakė Julija Samorokovskaja informavo, kad pareigūnai patikrino visus laiške nurodytus objektus, tačiau informacija apie sprogmenis nepasitvirtino.

Grėsmingas laiškas

Kirilicos simboliais parašytu vardu „Igor Merkuria“ prisistatęs asmuo nurodė, kad jis keturiose Vilniaus vietose padėjo savadarbius sprogmenis, kurie sprogs po poros valandų.

„Šiandien prasideda žaidimas dėl gyvenimo. Įvairiose Vilniaus vietose padėjau savadarbius sprogstamuosius užtaisus, tikriausiai jums įdomu, kuriuose? Sprogmenys yra ligoninėje Gedimino pr. 48, Vilniaus oro uoste, Vilniaus rotušėje ir Genocido aukų muziejuje. Po poros valandų visi žmonės, kurie bus šiose vietose, mirs apgailėtina mirtimi, kažkas kentės ir matys savo vidurius, mmm, kaip malonu“, – laiške savo ketinimus išdėstė autorius.

15min su šia informacija kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja nurodė, kad policija tokio paties turinio laišką yra gavusi.

Nors tikėtina, kad šis laiškas yra melagingas, kaip ir daugelis analogiškų, kurių periodiškai gaunama, tačiau patikrinti šią informaciją policijos pareigūnai išsiųsti.

„Policija šį laišką taip pat gavo. Į visas laiške nurodytas vietas jau vyksta policijos pareigūnai, kurie patikrins informaciją“, – sakė Julija Samorokovskaja.

Liepos 11-12 dienomis Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas. Jau šiomis dienomis Vilniuje imtasi daug saugumo priemonių ir ribojimų, saugumu rūpinasi keli tūkstančiai karių bei policijos pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito