Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:37

Vilniuje pradėti šeši tyrimai dėl sukčiavimo, žala siekia beveik 30 tūkst. eurų

Pastarąją parą sostinės policija pradėjo šešis naujus tyrimus dėl sukčiavimo, iš viso sukčių galimai padaryta žala siekia 29,9 tūkst. eurų.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip antradienį pranešė Vilniaus apskrities policija, rugsėjo 30-osios popietę telefonu paskambinę nepažįstami asmenys iš 1947 metais gimusios moters apgaule išviliojo 9 tūkst. eurų. Šią sumą nukentėjusioji atidavė atėjusiai nepažįstamai moteriai.

Tą pačią dieną, apie 19 val., į 1938 metais gimusios moters butą Vilniuje atėjusi nepažįstama moteris apgaule iš jos išviliojo 6 tūkst. eurų.

Taip pat pirmadienį sostinės policija gavo 1936 metais gimusios moters pranešimą, kad rugsėjo 16-ąją Vilniuje telefonu paskambinę nenustatyti asmenys iš jos išviliojo 2 tūkst. eurų.

Rugsėjo 30-ąją Vilniaus policijai 1966 metais gimęs vyras pranešė, kad balandį į nurodytą sąskaitą už perkamą medieną pervedė 6,7 tūkst. eurų, tačiau prekės negavo.

Panašiomis aplinkybėmis nukentėjo 1978 metais gimęs vyras, nepažįstamam asmeniui už du perkamus automobilius, kurių negavo, liepą perdavęs 4,5 tūkst. eurų avansą.

Tuo metu 1990 metais gimusi moteris sostinės policijai pirmadienį pranešė, kad nepažįstamas asmuo Vilniuje iš jos išviliojo du fotoobjektyvus „Canon“, taip padarydamas 1,7 tūkst. eurų nuostolį.

Visais atvejais pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo.

Policijos departamento duomenimis, per pirmąjį 2024-ųjų pusmetį sukčiai iš viso padarė žalos už daugiau nei 6 mln. eurų, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu ši suma siekė 4,5 mln. eurų. Šiemet pradėta 20 proc. daugiau tyrimų dėl sukčiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas