Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 03 /12:39

Vilniuje, Neryje, nuskendo dvi mažametės: mergytės ištrauktos iš vandens, bet atgaivinti nepavyko

Sekmadienį sostinėje – dramatiška skęstančių vaikų gelbėjimo operacija. Pirminiais turėtais duomenimis, viena mažylė žuvo, o kito galimai nuskendusio vaiko buvo intensyviai ieškoma. Netrukus pranešta, kad aptikta ir kita skenduolė, antrojo vaiko taip pat nepasisekė atgaivinti. Krantinėje prie žuvusių mažamečių kūnų buvo ir jų motina, anot mačiusiųjų, ištikta šoko, o kaip ji elgėsi aukoms lemtingu momentu, pareigūnai dar tik pradeda aiškintis.
Vilniuje, Neryje, nuskendo du maži vaikai: abu ištraukti iš vandens, bet atgaivinti nepavyko
Įvykio vietoje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pirmąjį rudens savaitgalį Vilnių sukrėtė dviguba tragedija: kol kas visiškai neaiškiomis aplinkybėmis nuskendo dvi mažos mergaitės: dvejų ir vienų metų amžiaus.

Pagalbos skambučio numeriu 112 BPC sulaukė sekmadienį prieš vidurdienį.

Specialiosioms tarnyboms pranešta, kad Vilniuje, Neries upėje, skęsta du žmonės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje (SKS) 15min sužinojo, kad vieną vaiką iš vandens aplinkiniams pavyko ištraukti dar iki gelbėtojų atvykimo. Vis dėlto, pirminiais duomenimis, skenduolės atgaivinti nepavyko, medikai konstatavo dvejų metukų mažylės mirtį.

Sujudimas vyksta dešiniajame Neries krante, maždaug ties ta vieta, kur kitoje upės pusėje yra Valakampių 2-asis paplūdimys. Specialiąsias tarnybas ir automobilių spūstį Verkių gatvėje, netoli vandens malūno ir restorano, užfiksavo 15min skaitytoja Evelina.

Įvykio liudininkės Evelinos nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininkės Evelinos nuotr./Įvykio vietoje

„Kito asmens dabar žvalgomasi“, – prieš vidurdienį, įvykio įkarštyje, minėjo SKS budėtojas.

Prireikė daugiau pajėgų

Po vidurdienio į paieškų vietą išsiųsta ir papildomų ugniagesių gelbėtojų pajėgų, aprūpintų darbui vandenyje reikalinga įranga.

Netrukus pranešta, kad iš vandens ištrauktas ir antras, iš pažiūros irgi labai mažas vaikas. Medikai puolė mergaitės gaivinti, tačiau netrukus teko konstatuoti mirtį.

Nepatvirtintomis žiniomis, žuvusios mergaitės galėjo būti sesutės. Tragedijos vietoje prie negyvų vaikų yra ir jų motina, koks gali būti šios moters vaidmuo šioje istorijoje, pareigūnai dar tik pradeda aiškintis.

12.20 val. ištraukė narai

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, vienas vaikas ištrauktas prieš atvykstant gelbėtojams, o antrojo kūną 12.20 val. rado jo ieškoję narai. Vadinasi, mergytė buvo po vandeniu ilgiau nei valandą (pirminis iškvietimas fiksuotas 11.14 val.).

Tiesa, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriuje (OVS) 15min po 13 val. sužinojo, kad oficiali informacija apie antros mergaitės gimimo datą pareigūnams iš mirtį konstatavusios greitosios medicinos pagalbos dar nėra perduota, tad antrosios aukos amžius formaliai dar nefiksuotas.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, policijos turimais duomenimis, pirmas iš vandens ištrauktas vaikas taip pat mirė.

Tiriami motinos veiksmai

Nelaimės vietoje rasta ir vaikų motina, pirminiais duomenimis, ji taip pat skendo. Įvykio aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai.

„Motina šoko būsenos. Tyrimas buvo pradėtas dėl nuskendusio vaiko, jo metu paaiškės ir kitos aplinkybės. O dėl motinos daugiau nieko pasakyti kol kas negalima“, – 15min sakė Vilniaus policijos OVS budėtojas.

R.Matonis pranešė naujienų portalui lrytas.lt, jog, pirminėmis žiniomis, motina norėjo nusiskandinti pati ir nuskandinti mergaites.

Įtariamoji (gim. 1987 m.), Policijos departamento Personalo administravimo skyriaus darbuotoja (ne pareigūnė, nuo 2021 m. sausio esanti vaiko priežiūros atostogose) dėl sveikatos sutrikimo paguldyta į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas