Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12 /09 13 08:52

Vilniuje užsiliepsnojo butas: įtariama nelaimės priežastis – paspirtukas

Ketvirtadienio popietę Vilniaus ugniagesiai sulaukė pranešimo apie gaisrą Trimitų gatvėje. Nurodyta, kad čia dega butas.

Dirbo gausios pajėgos

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente 15min sužinojo, kad pranešimas apie nelaimę gautas 14.09 val.

„Pranešta, kad gaisras kilo keturių aukštų namo trečiame aukšte. Atvykus ugniagesiams butas degė atvira liepsna. Gaisro gesinimui pasitelktos dvi automobilinės cisternos ir automobilinės kopėčios“, – sakė PAGD atstovė Edita Zdanevičienė.

E.Zdanevičienės teigimu, apie gaisrą pranešęs žmogus informavo, kad bute žmonių būti neturėtų.

VIDEO: Vilniuje kilo gaisras, Trimitų gatvėje dega daugiabutis

Kiek vėliau buvo patikslinta, kad gaisrą gesina jau keturios automobilinės cisternos, o ugniagesiai tikrina viršutiniame aukšte esančius butus bei evakuoja iš jų žmones.

Įtariama priežastis – paspirtukas

Šiuo metu gaisras yra lokalizuotas. Pareigūnai kol kas nepraneša apie nukentėjusiuosius gaisro metu. Įtariama, kad bute galėjo užsiliepsnoti paspirtukas.

„Policija gavo pranešimą, kad keturių aukštų pastate, trečiame aukšte vyksta gaisras, galimai sprogo paspirtukas“, – BNS sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Įvykio vietoje esantis 15min fotografas Skirmantas Lisauskas taip pat tvirtino, jog namo gyventojai, per gaisrą susibūrę kieme, teigė, jog gaisras kilo dėl be priežiūros krauti palikto paspirtuko.

Nukentėjo vienas žmogus, apgadinta 20 butų

Per dėl, įtariama, užsidegusio elektrinio paspirtuko Trimitų gatvėje Vilniuje kilusį gaisrą buvo sužeistas vienas žmogus, o iš viso nukentėjo apie 20 butų.

Apie tai žurnalistams patvirtino įvykio vietoje dirbantis ugniagesių gelbėtojų atstovas.

Pasak jo, bute, kur kilo gaisras, tuo metu buvo trys žmonės, jie saugiai paliko patalpas. Dar septyni žmonės buvo evakuoti iš kitų namo vietų.

Viena moteris nukentėjo ir septyni žmonės buvo išvesti su kvėpavimo maišais

„Buvo gaisre, kuris įvyko tam bute, buvo trys žmonės, jie saugiai paliko patalpas, viena moteris nukentėjo ir septyni žmonės buvo išvesti su kvėpavimo maišais“, – sakė ugniagesių gelbėtojų atstovas.

Jo teigimu, preliminariais duomenimis, gaisro metu nukentėjo apie 20 butų, o butas, kuriame kilo gaisras, visiškai išdegė.

Šiuo metu gaisras jau yra likviduotas.

BNS fotografų užfiksuotose nuotraukose matoma gaisro padaryta žala bent dviejų butų išorinėms sienoms.

Per gaisrą žuvo katinas

Penktadienio rytą daugiau informacijos apie įvykį paskelbė Priešgasrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

„Atvykus, 6-ių aukštų daugiabutyje, 4-ame aukšte, 2-jų kambarių bute, atvira liepsna degė kambarys (4x2 m) ir koridorius (3x1,5 m). Išdegė kambarys ir koridorius. Bute rastas negyvas katinas. Iš buto žmonės išėjo iki PGP atvykimo. Žmogus apdegė ranką, GMPT medikai suteikė pagalbą vietoje.

Išdaužtas laiptinės langas 6-ame aukšte. Iš greta esančių butų išvesti 7 žmonės. Virš degančio buto iš lauko pusės apsilydė namo sienos apšiltinimo medžiaga (~20 m² plote). Vienas butas užlietas vandeniu“, – skelbia ugniagesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi