Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pilietis įkliuvo vos tik įvažiavęs iš Baltarusijos į Lietuvą

Vilniaus rajone įkliuvo Vokietijos pilietis su lenkiška klastote. Pasieniečiai demaskavo iš Baltarusijos važiuojantį Vokietijos pilietį, kurio vairuotojo pažymėjimas, įtariama, – padirbtas, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Lauros Jurgelevičiūtės / VSAT archyvo nuotr.

Šeštadienio pavakarę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte tikrino į Lietuvą atvykstančio automobilio „Daimler-Chrysler“ ir jo vairuotojo dokumentus. Transporto priemonę su vokiškais valstybinio numerio ženklais vairavęs 45-erių Vokietijos pilietis pateikė vairuotojo pažymėjimą, kuris pasieniečiams sukėlė įtarimų.

VSAT nuotr./Vairuotojo pažymėjimo klastotė
VSAT nuotr./Vairuotojo pažymėjimo klastotė

Atlikus detalią neva Lenkijoje 2022 m. išduoto vairuotojo pažymėjimo patikrą, buvo nustatyta, kad jis neatitinka vertybinių popierių gamybos reikalavimų. Tai leido daryti prielaidą, kad šis dokumentas – visiška klastotė.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimą, kai vairuojama neturint teisės, Vokietijos piliečiui pasieniečiai surašė administracinio nusižengimo protokolą. Užsieniečiui paskirta 300 eurų bauda ir šešiems mėnesiams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už šią nusikalstamą veiką numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Užsienietis sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Pirmadienį jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito