Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 18 /15:16

Bausmės atlikimo už vyro nužudymą vengusią klaipėdietę policija suėmė namuose

Klaipėdos apygardos teisme praėjusį antradienį nuskambėjo nuosprendis uostamiestyje gerai žinomai verslininkei Ramunei Alijevai, prieš dvejus metus nušovusiai savo sutuoktinį. Moteris pripažinta kalta ir nuteista kalėti 15 metų, tačiau atlikti bausmės ji neprisistatė. Tą 15min patvirtino policija.
Verslininkė Ramunė Alijeva teisme
Verslininkė Ramunė Alijeva teisme / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Galiausiai rado namuose

Vilniaus AVPK atstovė Julija Samorokovskaja kiek po 15 val. 15min patvirtino, kad moteris galiausiai buvo sulaikyta policijos pareigūnų ir pristatytą į komisariatą.

„Vykdant teismo nutartį moteris šiandien buvo sulaikyta. Ji rasta namuose“, – sakė Julija Samorokovskaja.

Neatvyko į policiją

Po paskelbto nuosprendžio moteris turėjo atvykti į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą bausmės atlikimui, tačiau nurodytu metu ten nepasirodė. Tą 15min patvirtino Vilniaus AVPK atstovė Julija Samorokovskaja.

Pareigūnai bandė su Ramune Alijeva susisiekti telefonu, vyko į jos gyvenamąją vietą, tačiau moteris rasta nebuvo. Apie tai, kad nuteistoji neatvyko į policiją, jau informuotas ir teismas. Bus sprendžiama, ar skelbti moters paiešką.

„Pareigūnams nepavyko susisiekti su kaltinamąja tiek nurodytu telefonu, tiek pagal gyvenamąją vietą. Todėl pareigūnai kreipėsi į teismą“, – BNS tvirtino J. Samorokovskaja.

Tuo tarpu R.Alijevos advokatas Romualdas Drakšas antradienį Eltai sakė, kad jo klientė nesislapsto, jos telefonas įjungtas, jis neseniai su ja bendravo, moteris, kaip ir anksčiau, gyvena Vilniuje. Advokatas teigė apskundęs nuosprendį apeliaciniam teismui.

Konfliktas baigėsi šūviais

Tragedija pasibaigusi šeimyninė drama įvyko prieš dvejus metus, priešpaskutinę rugpjūčio naktį.

Klaipėdos centre, I.Kanto gatvėje, namuose buvo nušautas 1985-aisiais gimęs vyras. Įtarimai išsyk nukrypo į jo sutuoktinę, šešeriais metais vyresnę R.Alijevą.

Įvykio vietoje dirbę pareigūnai nustatė, kad moteris buvusi išgėrusi. Tačiau netikrinta, ar ji nėra apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų. Vėliau žurnalistams kaltinamoji aiškino buvusi apsvaiginta vyro, kuris ja norėjo seksualiai pasinaudoti. Esą tragedija vyko ginantis.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Verslininkė Ramunė Alijeva teisme
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Verslininkė Ramunė Alijeva teisme

Teismo posėdžiai vyko už uždarų durų. Esą bylos metu buvo nagrinėjami intymūs klausimai, susiję su sveikata. Išviešinta informacija esą galėtų pakenkti mažametei poros dukrai.

Paaiškėjo, kad į auką buvo paleisti 4 šūviai iš vyro legaliai laikyto ginklo.

Turimais duomenimis, kaltinamoji namuose neteisėtai laikė ir dar vieną šaunamąjį ginklą bei penkis šaudmenis.

Prokuratūra R.Alijevai prašė skirti 13 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau teismas jai paskyrė 15 metų kalėjimo. Teismo nuosprendį verslininkė išklausė prisijungusi nuotoliniu būdu.

Moteris taip pat turės atlyginti neturtinę žalą aukomis tapusiomis nužudytojo mamai bei seseriai – per 52 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius