Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriškis mažametę, tris nepilnametes ir dar septynias merginas prostitutėmis viliojo tapti per internetinius pažinčių portalus

Trims mėnesiams suimtas asmuo, kuris įtariamas pelnymusi iš prostitucijos. Jo byla netrukus pasieks teismą. Įtariama, kad būsimųjų prostitučių jis ieškojo pažinčių portaluose.
Prostitutė derasi su klientu.
Iliustracinė nuotrauka: prostitucija / „Scanpix“ nuotr.

Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyrius, bendradarbiaudamas su Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnais, baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai kaltinamojo akto surašymui ir atidavimui teisminiam nagrinėjimui bylą, kurioje įtarimas pareikštas A.O. (gim. 1975 m.), dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo, lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir įtraukimo į prostituciją.

Nustatyta, kad A.O. nuo 2009 m. pelnėsi iš merginų prostitucijos. Vilniaus apskrities VPK praneša, kad šis asmuo į prostituciją įtraukė arba pasikėsino įtraukti dešimt merginų, tarp kurių buvo trys nepilnametės ir viena mažametė.

A.O. merginų ieškojo įvairiuose pažinčių portaluose (www.draugas.lt, www.skelbiu.lt, www.sexpazintys.lt), siūlydamas joms galimybę užsidirbti labai didelius pinigus, pastogę ir gerą gyvenimą. 

Šiuo metu A.O. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento