Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytenis Šlenys Aukščiausiajam Teismui įrodinėja, kad nėra kaltas dėl orgijų Vilniaus policijos nuovadoje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) kasacine tvarka nagrinėja skandalingą baudžiamąją bylą.
Vytenis Šlenys su advokatais teisme
Vytenis Šlenys su advokatais teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį LAT atvertė baudžiamąją bylą, kurioje vilniečiai Liudvikas Vasiliauskas ir Vytenis Šlenys yra pripažinti kaltais dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Abu vyrai įsiteisėjusiu nuosprendžiu yra pripažinti kaltais, nes būdami Vilniaus policininkais išsikvietė į komisariatą laisvo elgesio merginą, linksminosi su ja, sumokėjo už paslaugas, be to, netgi leido prostitutei komisariato tualete svaigintis narkotikais.

Teisėjų kolegija, kurią sudaro Vytautas Greičius (pirmininkas), Vladislovas Ranonis (pranešėjas) ir Jonas Prapiestis, nagrinėja tik nuteistojo V.Šlenio skundą. Pastarojo bendražygis po nesėkmės apeliacinės instancijos teisme Aukščiausiajam Teismui nebesiskundė.

Antradienį V.Šlenys asmeniškai dalyvavo LAT posėdyje ir galėjo išdėstyti teisėjų kolegijai visus argumentus apie savo nekaltumą. Tiesa, kasacinės instancijos teismas nenarplioja faktinių bylos aplinkybių, o tik tikrina skundžiamą įsiteisėjusį nuosprendį teisės taikymo aspektais.

15min.lt primena, kad apeliacine tvarka šią bylą nagrinėjusiame Vilniaus apygardos teisme pirminiu nuosprendžiu nebuvo patenkinta ir prokuratūra – jos atstovų manymu, dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi V.Šlenys ir L.Vasiliauskas turėtų būti nubausti 70 MGL (9 100 litų) baudomis.

Tačiau Apygardos teismas visas apeliacijas atmetė, palikdamas įsiteisėti (dabar kasacine tvarka skundžiamą) pirmosios instancijos teismo verdiktą.

Kaip žinoma, Vilniaus policininkų pora teismo nuosprendį dėl sekso ir kvaišalų orgijų komisariate išgirdo 2012 m. birželį. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paskelbė, kad abu vyrai kalti.

Abiems buvusiems pareigūnams skirta vienoda bausmė: draudimas 2 metus ir 6 mėnesius dirbti valstybės tarnyboje. Niekuomet savo kaltės nepripažinę pareigūnai teismuose siekė būti visiškai išteisinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento