Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žaibiškų šešių vagysčių Kauno apskrityje byla iškeliavo į teismą

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorais sėkmingai baigė ir teismui nagrinėti perdavė bylą dėl žaibiškų vagysčių Kauno apskrityje. Joje įtarimai pareikšti vienam anksčiau teistam asmeniui ir keturiems jo bendrininkams.
Antrankiai
Antrankiai/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kauno policijai yra žinomos šešios šio 29-rių metų įtariamo vyro įvykdytos vagystės.

Kaip informuoja Kauno apskrities VPK, 2015 m. sausio 27 d. apie 3.25 val., Kėdainių r., Gudžiūnų sen., Gudžiūnų mstl., sugadinus spyną bei duris, buvo įsibrauta į uždarajai akcinei bendrovei priklausančias parduotuvės patalpas.

Vagysčių organizatoriui gresia iki 8 metų nelaisvės.

Tuomet pavogtas seifas su jame buvusiais 1 477 eurais, brendžio, degtinės, šampano buteliai, saldainiai, ledinukai, kramtomosios gumos, tabako gaminiai. Įmonei padaryta bendra 2 628 eurų žala.

2015 m. vasario 12 d. apie 2.30 val. Kauno r., Čekiškėje, išdaužus lango stiklą, buvo įsibrauta į akcinei bendrovei priklausančias patalpas.

Tuomet pasikėsinta pagrobti svetimą turtą – seifą, tačiau, suveikus signalizacijai, planas neišdegė. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę. Kadangi buvo išdaužti stiklai, sugadintos saugyklos durys, patirta beveik 800 eurų žala, pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo.

2015 m. vasario 18 d. apie 3.50 val. Raseinių r., Ariogaloje, nuėmus pakabinamą spyną, sugadinus plastikines duris ir už jų esančias grotas, buvo įsibrauta į uždarajai akcinei bendrovei priklausančias parduotuvės patalpas, iš kur pagrobtas kasos aparatas su jame buvusiais beveik 250 eurų, žoliapjovė, įvairūs įrankiai, krūmapjovės, motoriniai pjūklai, aukšto slėgio plovyklos.

Iš viso padaryta šiek tiek daugiau nei 9 500 eurų žala.

2015 m. laikotarpiu nuo balandžio 27 d. 17.00 val. iki balandžio 28 d. 7.30 val. Kėdainių r., Vilainių sen., Šventibraščio k., pro neužrakintas duris buvo įsibrauta į garažą iš kur buvo pavogtos plastikinės talpyklos su chemikalais.

Nukentėjusiajam buvo padaryta apie 760 eurų žala.

2015 m. balandžio 29 d. apie 1.00 val. Kėdainių r., Šėtos sen., Šėtos mstl., įsibrovus į garažą, buvo pagrobti įvairūs chemikalai. Nukentėjusiajam buvo padaryta šiek tiek daugiau nei 8 000 eurų žala.

2015 m. liepos d. laikotarpiu nuo 11.00 val. iki 14.00 val. Kaune, Kuršių g., įsibrovus į butą pavogti grynieji pinigai, juvelyriniai dirbiniai, kvepalai, dujinis pistoletas.

Buvo padaryta šiek tiek daugiau nei 31 000 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės ir dėl šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimo.

2015 m. liepos 22 d. Kauno Baltų prospekte buvo sulaikytas 29-rių vyras, įtariamas padaręs šias nusikalstamas veikas.

Įtariamasis anksčiau teistas vieną kartą už vagystę, paskutiniu metu gyveno Kaune. Kilęs jis iš Raseinių r., Ariogalos sen., Paliepių k.

Vyrui gresia iki 8 metų nelaisvės.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir keturi jo bendrininkai, kurie bus teisiami kartu: neteistas, 26-rių metų Kėdainių gyventojas, už vagystę teistas 25-rių metų Raseinių rajono gyventojas, už vagystę teistas 35-rių Kauno gyventojas ir neteistas 22-jų metų Raseinių rajono gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas