Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemaitis vietoje savęs į egzaminą „Regitroje“ išsiuntė draugą: afera pasiekė teismą

38-erių Kelmės rajono gyventojas buvo nuteistas už tai, kad sukurstė pažįstamą vietoje jo nuvažiuoti į „Regitrą“ ir laikyti vairavimo egzaminą. Telšių teismas abiejų nepagailėjo – turės mokėti baudas.
„Regitros“ egzaminas
„Regitros“ egzaminas / Regitros nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūra informuoja, kad Telšių apylinkės teismas kaltu dėl sukurstymo pateikti melagingą informaciją siekiant įgyti dokumentą pripažintas 38-erių metų Kelmės rajono gyventojas Audrius K.

Neteisėtą veiką sutikęs įvykdyti jo pažįstamas – 32 metų tauragiškis Dovydas D. – pripažintas kaltu dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą bei dokumento suklastojimo. Abiem vyrams skirtos 2,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.

Egzaminą išlaikė, bet „Regitroje“ kilo įtarimų

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų vasarą Audrius K. perdavė Dovydui D. savo pasą, vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą bei sveikatos žinių pažymėjimą, jog Dovydas D. už jį išlaikytų vairavimo teorijos egzaminą.

Dovydas D., VĮ „Regitra“ tarnautojui Mažeikiuose pateikęs svetimus dokumentus ir prisistatęs esantis Audriumi K., egzaminą išlaikė ir tai patvirtinantį dokumentą perdavė tikrajam Audriui.

Pastarajam, nuvykusiam laikyti praktinio B kategorijos vairavimo egzamino, to padaryti nepavyko. VĮ „Regitra“ darbuotojams, kilus abejonių, ar abu egzaminus laikė tas pats asmuo, buvo kreiptasi į teisėsaugos pareigūnus.

Vyrai prisipažino

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus Audriui K. ir Dovydui D. bei jiems visiškai pripažinus padarius jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas, baudžiamoji byla baigta teismui priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.

Teismas sutiko su Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokurorės Astos Kudrauskienės siūloma bausme ir skyrė Audriui K. 1 000 eurų, o Dovydui D. – 1 500 eurų baudas.

Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito