Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiaurios egzekucijos šeimos akivaizdoje byla – kaip plėšimo planas virto žmogžudyste

Balandžio 13 dieną Kauno apygardos teisme pradėta nagrinėti 2020 metų spalį Lazdijuose įvykdytos žiaurios egzekucijos byla. Įsiveržusi į šeimos namus, ginkluota jaunuolių gauja surištos žmonos ir dukros akivaizdoje padegė policijai žinomą kontrabandininką Giedrių V. Vyras po 5 dienų mirė ligoninėje, o plėšikai pasitenkino tik menku grobiu. Panašų plėšimą gauja įvykdė ir Širvintose.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / 15min nuotr.

Balandžio 13 dieną Kauno apygardos teisme atversta plėšimų Širvintose bei Lazdijuose byla. Nepasirodžius vienam iš nukentėjusiųjų advokatų, nuspręsta tik pagarsinti kaltinamąjį aktą, nevykdyti kaltinamųjų ar kitų proceso dalyvių apklausų.

Šioje byloje Arminas Pimpis, Justinas Grinis, Dominykas Jarmolovičius, Konstantinas Šverins ir Darius Janušonis kaltinami plėšimu, nužudymu, nesunkiu sveikatos sutrikdymu, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Tokioje nusikaltimų puokštėje išsiskiria plėšimas, pasibaigęs žmogžudyste. Turėję apipilti benzinu ir tik pagrasinti, plėšimo vykdytojai padegė Giedrių V., į kurio namus įsiveržė ir reikalavo pinigų.

15min nuotr./Kaltinamieji teisme
15min nuotr./Kaltinamieji teisme

„Labai žiaurus ir labai įžūlus nusikaltimas, kai dienos metu įsiveržiama į namą, surištas vaikas ir laukiama, kol grįš šeimininkas“, – taip per 2020 metų spalį surengtą spaudos konferenciją šį išskirtinį nusikaltimą apibūdino Alytaus apskrities policijos viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

VIDEO: Komisaras A.Jurgelevičius apie nusikaltimą Lazdijuose: „Labai žiaurus“

Išpuolis – reto žiaurumo

Veikta organizuotoje grupėje.

Pasak teisėsaugos, nusikalstamas sumanymas – įsibraunant į gyvenamas patalpas užvaldyti svetimą turtą, kilo 1992 metais gimusio ir vieną kartą teisto (šiuo metu vyksta dar viena baudžiamoji byla jo atžvilgiu) A.Pimpio galvoje. Jis iki suėmimo tvirtino dirbęs vienos įmonės direktoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito