Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 17 /11:21

Aiškėja žiauraus nėščios lietuvės nužudymo Ispanijoje aplinkybės: įtarimai pateikti jos vyrui

Ispanijoje nuo šautinės žaizdos į galvą mirusios 28-erių nėščios lietuvės vyras suimtas, praneša ispanų portalas abc.es. Vyrui pateikti įtarimai dėl neatsargaus nužudymo ir neteisėto ginklų laikymo. Aiškėja ir daugiau kraupaus nužudymo aplinkybių.
Ispanijos policija apsupo teritoriją aplink Ukrainos ambasadą Madride
Ispanijos policija / „AP“/„Scanpix“

Ketvirtadienį Ispanų Civilinė gvardija sulaikė nėščios 28 metų lietuvės, kuri mirė po šūvio į galvą Valensijos Kastelo provincijoje, Carbonaire rajone, vyrą. Įtariama, kad jis buvo šaudymo per klanų tarpusavio rietenas kaltininkas, pranešė ginkluotųjų pajėgų šaltiniai.

Civilinė gvardija nuo pat pirmos akimirkos įtarė aukos partnerį, tačiau iš pradžių atmetė galimybę, kad tai buvo nusikaltimas, susijęs su vyrų smurtu, ir nurodė, kad lietuvė mirė gavusi atsitiktinę kulką į veidą.

Tačiau ketvirtadienį suimtam 29 metų lietuvės vaikinui pateikti įtarimai dėl neatsargaus nužudymo ir neteisėto ginklo laikymo. Šiuo metu įtariamasis galimai paleidęs šūvį, nuo kurio žuvo jo partnerė, yra Kasteljono Civilinės gvardijos teisminės policijos padalinio žinioje. Taip pat per ne daugiau kaip 72 valandas jis turės būti perduotas teismui.

Įtariamojo sulaikymas įvyko po to, kai jis sudalyvavo savo žmonos laidotuvėse Valensijos Faura savivaldybėje.

Anot ispanų portalo abc.es, taip pat ketvirtadienį Ginkluotųjų pajėgų instituto tyrėjai dėl galimo dalyvavimo šiame nusikaltime sulaikė dar tris asmenis – du vyrus ir moterį, iš kurių vienas, kaip įtariama, dalyvavo muštynėse, taip pat ir anksčiau vykusiame susidorojime. Kitam suimtam vyrui ir moteriai pateikti kaltinimai dėl įkalčių slėpimo, nes jie įvykio vietoje valė kraują ir slėpė kitus galimus įkalčius. Visi jie taip pat yra Kasteljono Civilinės gvardijos teisminės policijos padalinio žinioje.

Tuo tarpu, kaip praneša leidinys levante-emv.com, suimtųjų yra keturi – du iš jų kaltinami kaip įtariami bendrininkai, nes dalyvavo konflikte, per kurį ir įvyko mirtinas šūvis, o kiti du – vyras ir moteris – kaltinami įkalčių slėpimu.

Aiškėja daugiau žiauraus įvykio aplinkybių

Pasak levante-emv.com, Civilinės gvardijos teisminės policijos organinis padalinys, kuris nuo tragiško įvykio, įvykusio neramioje Carbonaire rajono teritorijoje, visą parą vadovavo tyrimui, turi pakankamai įrodymų, kad šūvį netyčia paleido aukos partneris.

Leidinyje nurodoma, kad lietuvė susigrūmė su savo vyru, kad atimtų iš jo ginklą, nenorėdama leisti, kad jis būtų panaudotas prieš trečiąjį asmenį – šeimos narį, su kuriuo jos partneris nesutarė dėl klausimų, susijusių su prekyba narkotikais.

Sulaikytas vyras turėjo užtaisytą ginklą ir galiausiai iššovė du šūvius: vienas iš jų pakilo į orą, o kitas pataikė į jo partnerės, kuri buvo aštuntą mėnesį nėščia, galvą.

Kaip nurodyta skrodimo metu ir vakar savo numeryje paskelbė šis laikraštis, šautinė žaizda be išeinamosios angos buvo „nesuderinama su gyvybe“, taip preliminarioje skrodimo ataskaitoje nurodė teismo medicinos ekspertai.

Pasak savivaldybės šaltinių, šis žiaurus incidentas įvyko po vienuoliktos valandos vakaro praėjusio pirmadienio naktį Carbonaire kvartale, ypač probleminiame ir marginalumu pasižyminčiame rajone La Vall d'Uixó mieste.

28-erių lietuvė buvo sužeista į galvą šaunamuoju ginklu po to, kai šiame rajone tarp kelių asmenų, priklausančių labai dideliems šeimyniniams klanams, kilo muštynės, kurių metu buvo paleisti du šūviai.

15min primena, kad lietuvę Valensijos ligoninėje prižiūrėję medikai iš pradžių sugebėjo stabilizuoti jos būklę, tačiau ji išliko sunki. Vidurdienį lietuvė mirė.

Pasak portalo, gydytojams pavyko išgelbėti kūdikį, atlikus cezario pjūvį – mergaitė jaučiasi gerai.

Ispanų portalas rašo, kad kelios akimirkos prieš incidentą šunį vedžiojęs kaimynas išgirdo ginčą gatvėje. Pasak šio liudytojo, penki ar šeši asmenys dalyvavo ginče.

Ispanijoje augo nuo vaikystės

Jaunai lietuvei, nuo vaikystės augusiai Ispanijoje, kaimynai gerų žodžių negailėjo. Ją pažinojusieji antradienį aiškino, kad „net negalėjai pasakyti, kad ji užsienietė, ji buvo visiškai integruota visais atžvilgiais“.

„La Vall d'Uixó mieste gyveno su savo partneriu, su kuriuo laukėsi pirmagimio, ji taip pat gyveno ir Fauros mieste (Valensija). Ji buvo puiki moteris“, – taip apie ją atsiliepė pažinojusieji.

Jauna moteris nedirbo ir buvo įprasta ją matyti kasdien einančią į kepyklą, o rytais geriančią kavą su savo uošve. „Ji buvo graži ir mandagi mergina. Ji būdavo namuose, buvo maloni ir geras žmogus. Tai tikrai baisu, nebeliko šeimos“, – apgailestavo kaimynai.

Tie patys šaltiniai nurodė, kad moters vyras yra „absoliučiai šokiruotas“ – jo akyse mylimoji buvo nušauta.

„Jos anyta taip pat anksčiau verkdama išėjo į gatvę ir pasakė, kad ji mirė“, – liūdnai kalbėjo kaimynai.

Daugelis liudininkų ir gyventojų kalbėjo apie tariamą baltą automobilį, iš kurio esą buvo paleisti šūviai, tačiau pareigūnai kol kas šią hipotezę atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas