Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žmogžudystė Panevėžyje: po draugiškos biliardo partijos – mirtini dūriai

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Jelena Sabaliauskienė surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė nagrinėti į teismą baudžiamąją bylą, kurioje 43 metų panevėžietis V. V. kaltinamas alaus bare nužudęs pažįstamą vyrą. Prokurorė taip pat kreipėsi į teismą, kad baudžiamuoju įsakymu būtų nubausti du V. V. bičiuliai, po nužudymo padėję jam kelias dienas slapstytis nuo paiešką vykdančių policijos pareigūnų.
Varžybų akimirkos
Asociatyvinė iliustracija / Augusto Četkausko nuotr.

Panevėžyje, Stoties gatvėje esančiame alaus bare 46 metų panevėžietis R. G. buvo nužudytas šiemet, gegužės 31 dienos pavakarę. Apdailos darbus atliekantis vyras paskutiniąją pavasario dieną čia buvo užsukęs pažaisti biliardo, alkoholio jis negėrė. Apie 17 val. 40 min. jam besiruošiant eiti iš baro namo, įvyko konfliktas su V.V.

Su juo statybininkas buvo pažįstamas, tą dieną jie abu bare žaidė biliardą.

Bare buvę žmonės matė, kaip V. V. kelis kartus smogė susiruošusiam išeiti R. G. peiliu ir spruko lauk.

Atvykę medikai subadytam vyrui padėti nebegalėjo – jis netrukus mirė. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad keliais peilio dūriais į krūtinę ir ranką sužalotas R. G. mirė nuo vidinio kraujavimo, nes jam buvo pažeista širdis ir kiti vidaus organai.

Pas vaikystės draugą iškart po kruvino incidento užsukęs vyras papasakojo apie įvykį ir paprašė pinigų. Bičiulis jam davė 50 eurų.

Ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės pradėję Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nedelsiant pradėjo įtariamojo paieškas. Tą pačią dieną pareigūnai aplankė jo artimuosius, bendradarbius, draugus, aiškinosi, kur jis galėjo pasislėpti.

Žmogžudyste įtariamą V. V. kriminalistai sulaikė po dviejų parų, birželio 2 dienos vakare bute Liepų alėjoje. Šis butas priklauso V. V. bendradarbiui, 56 metų V. D. Paaiškėjo, kad čia policijos intensyviai ieškomas vyras slapstėsi maždaug parą. Bendradarbis, nors žinodamas, kad V. V. ieškomas dėl sunkaus nusikaltimo, jam leido apsistoti savo namuose, pasinaudoti mobiliuoju telefonu, pirko jam maisto.

Pareigūnų surinktais duomenimis, iš nusikaltimo vietos Stoties gatvėje pasprukusiam V. V. padėjo ir jo vaikystės draugas, 26 metų G. T.

Pas šį panevėžietį iškart po kruvino incidento užsukęs V. V. papasakojo apie įvykį ir paprašė pinigų. Bičiulis jam davė 50 eurų. Tą patį vakarą pas G. T. atvyko įtariamojo nužudymu ieškantys policijos pareigūnai. Jiems apie susitikimą su V. V. panevėžietis nepapasakojo, pasakojama Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Panevėžyje) vyriausiosios specialistės Rasos Stundžienės penktadienį paviešintame pranešime.

Negana to, vos kriminalistams išėjus, vyras paskambino bėgliui ir perspėjo, kad jo ieško policija.

V. V. pareikšti kaltinimai dėl tyčinės žmogžudystės. Už tai jam gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.

Tačiau rimtų nemalonumų bėglys pridarė ir savo bičiuliams G. T. bei V. D. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir jiems pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 237 straipsnio 1 dalį („Nusikaltimą padariusio asmens slėpimas“).

Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė, kontroliuojanti nužudymo Stoties gatvėje ikiteisminį tyrimą, neseniai kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismą, prašydama užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu ir šiuos du panevėžiečius nubausti piniginėmis baudomis.

Lapkričio 24 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo G. T. ir V. D. buvo pripažinti kaltais dėl sunkų nusikaltimą padariusio asmens slėpimo. Abiem jiems skirtos 9 MGL (338 EUR) dydžio baudos. Kadangi abu kaltinamieji savo kaltę visiškai pripažino, gailėjosi ir byla buvo baigta baudžiamuoju įsakymu, jiems bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir paskirtos 6 MGL (225 EUR) dydžio baudos. Šias baudas panevėžiečiai privalo sumokėti per 2 mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas