Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 14

2010 m. šiuo metu sniego storis siekė 9-13 cm, tačiau šią savaitę žiemos dar nelaukite

Palepino šis ruduo šiluma, tai net ir reta lapkričio 13-osios šlapdriba sugebėjo nustebinti. O juk paprastai iki šio laiko Lietuvoje jau būna keletas šlapdribos atvejų, o mėnesio gale pasitaiko, kad susidaro net žiemai būdinga sniego danga (2010 m. lapkričio pabaigoje sniego danga pietiniuose rajonuose siekė 9–13 cm ir išsilaikė visą mėnesį).
Pavasarišką saulę Vilniuje vėl pakeitė sniegas
Sniegas Vilniuje (archyvas) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet pirmieji šlapdribą išvydo Zarasų ir Ignalinos rajonų gyventojai spalio 21 d., na, o vakar ji pasirodė ir sostinėje. Pagal besiklostančią orų situaciją nepanašu, kad artimiausiomis paromis daugėtų šlapdribos atvejų.

Šiandien Lietuvos orams įtakos turi aukštesnio slėgio laukas, todėl žymesnių kritulių nenumatoma, tačiau pragiedrulių visgi bus nedaug – vyraus 4–7, o palei jūrą 8–9 laipsnių temperatūra. Vėjo beveik nejusime.

Šiemet pirmieji šlapdribą išvydo Zarasų ir Ignalinos rajonų gyventojai spalio 21 d.

Panaši orų tendencija laikysis ir rytoj. Tik naktį yra nedidelė silpnų kritulių tikimybė šiauriniame šalies pakraštyje, o dieną vietomis truputį gali palyti šiaurės vakarinėje šalies pusėje. Naktį ir rytą ramiu oru daugelyje vietovių nusidrieks rūkai, o vietomis, esant silpnai neigiamai temperatūrai, ant kelių susidarys plikledis. Taigi, vairavimo sąlygos darosi vis sudėtingesnės. Šilčiausia naktis prie jūros (5–7 laipsniai), didesnėje šalies dalyje vyraus teigiama 1–3 laipsnių temperatūra). Dieną pietiniuose rajonuose oras įšils iki 5–7, šiek tiek šilčiau pajūryje, o vėsiau – šalies šiaurėje.

Šeštadienį ir sekmadienį orus lems gilaus Atlanto ciklono greitai judantys slėniai. Šeštadienio naktį krituliai prasidės vakarinėje šalies pusėje, o dieną lis jau daugelyje rajonų. Be to, stiprės pietvakarių, vakarų vėjas, prie jūros jo gūsiai gali siekti 15–20 m/s, pietiniuose rajonuose 6–11 m/s. Vėsiausia bus nakties pradžia – šiaurės rytuose gali atšalti iki minus 1, daug kur bus tarp plius 1–3, prie jūros ir vėl šilčiausia – iki 7 laipsnių šilumos. Nuo Atlanto slenkantis oras, nors ir drėgnas, bet šiltas, todėl termometrai rodys tarp 5–10 laipsnių.

Šiltas oras išliks ir sekmadienio naktį – numatoma 4–9 laipsniai šilumos. Vis dar pūs gūsingas ir stiprokas vakaris, vietomis laikysis 15–18 m/s gūsiai. Praeis trumpi lietūs. Gana darganota prognozuojama ir diena, nes vakarų vėją keis šaltesni šiaurės vėjo gūsiai, todėl debesuotu drėgnu ir vėjuotu oru laikysis panaši, kaip ir naktį, oro temperatūra. Po pietų ji ims kristi, dangus giedrysis, todėl pirmadienio naktis jau žymiai šaltesnė nei sekmadienio. Pirmadienį  rytą reikėtų pasisaugoti plikledžio, vėl sutirštėjusio rūko. Dieną atsisuks pietinių krypčių vėjai, bet didesnės šilumos jie neatneš. Vėliau keletą dienų laikysis sausi ir nešalti, bet gana vėjuoti orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas