Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 27

Artėja orų permainos: šaltis trauksis, pajūryje gali net palyti

Artimiausiomis dienomis orai keisis. Lietuvoje įsivyraus vakarų oro pernaša. Šaltis trauksis, žemo slėgio sūkuriai atneš nemažai ir įvairių kritulių.
Žiemiškos gamtos išdaigos Maskvoje
Žiemiškos gamtos išdaigos. / „Scanpix“ nuotr.

Orų žemėlapio ieškokite orai.lt.

Artėjant orų permainoms derėtų prisiminti, kad temperatūrai svyruojant apie 0 laipsnių, formuojasi plikledis, galimos lijundros. Todėl ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji turėtų būti itin atidūs.

Artimiausią naktį orai dar išliks žiemiški – daug kur šals iki 10-15 laipsnių žemiau nulio, o kai kur, labiau tikėtina rytiniame šalies pakraštyje, gali spustelėti ir 19 laipsnių šaltis. Žymesnio sniego nenumatoma.

Pirmadienio dieną debesys tirštės, nes per šalį slinks atmosferos frontas. Daug kur pasnigs, bet vyraus negausus sniegas. Pūs stiprokas, 6-11 m/s, pietinių krypčių vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks 4-9 laipsnių šalčio.

Prasčiausi orai numatomi pajūrio regione. Čia ne tik vėjas bus nemaloniausias, bet ir temperatūra, artėjant vakarui, priartės prie 0 laipsnių. Sniegą keis šlapdriba ar net lietus, kils lijundrų pavojus. Be to, vakariniuose rajonuose vietomis susidarys rūkas, formuosis plikledis.

Prasčiausi orai numatomi pajūrio regione.

Antradienį šiltesnė oro masė pamažu slinks toliau į rytus. Pirmoje nakties pusėje vyraus 4-9 laipsnių šaltis, pajūryje bus apie 0 laipsnių. Vėliau termometrų stulpelis kils vis aukščiau. Dieną temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos. Tik kur ne kur bus šiek tiek kritulių, tačiau lijundrų pavojus neatsitrauks. Daug kur susidarys plikledis, kai kur bus ūkanota.

Savaitės viduryje orai ne pagerės, o tik dar labiau subjurs. Lietuvos orus lems didžiulis žemo slėgio sūkurys, o vakarų oro srautai atneš dar daugiau drėgmės. Trečiadienį sniegą, šlapdribą keis lietus. Numatomas plikledis, vietomis lijundra. Stiprės pietų, pietvakarių vėjas – dieną daug kur žadami 15-20 m/s gūsiai. Naktį temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos, dieną vyraus silpnai teigiama temperatūra.

Ketvirtadienį neatšals – visą parą laikysis 0-4 laipsnių šiluma. Vėjas nerims, numatomi krituliai – lietus ir šlapdriba.

Penktadienis žadamas ramesnis. Savaitgalį vėjas silpnės, pamažu atslinks šaltesnis oras, bet orus ir toliau lems žemo slėgio sūkuriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas