Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ateinančiomis dienomis Lietuvoje vyraus šilti orai, tačiau sulauksime ir lietaus su perkūnija

Šiandien per Lietuvą lėtai slinks šaltojo atmosferos fronto debesys. Pirmoje dienos dalyje dangus labiau apniukęs bus vakaruose, vėliau debesuotumas didės ir rytiniuose rajonuose. Lietaus, daugiausia trumpalaikio, bus daug kur. Pirmoje dienos dalyje daugiau palis Vakarų Lietuvoje, o popietės valandomis iš aktyvesnių kamuolinių debesų trumpalaikis lietus pasipils ir rytinėje pusėje. Vietomis jį lydės perkūnijos griausmas.
Lietus Vilniuje
Lietus Vilniuje / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Pirmoje dienos pusėje nestiprus vėjas daug kur dvelks iš pietryčių, vėliau jis keis kryptį ir jau vakarop daug kur bus atsisukęs iš vakarų, šiaurės vakarų. Nebus stiprus, tačiau užslenkant lietaus debesims galimi trumpalaikiai sustiprėjimai iki 14 m/s. Aukščiausia temperatūra šiandien daug kur pasiskirstys tarp 25–28 laipsnių. Rytiniuose rajonuose oras vietomis dar spės sušilti iki 29–30 laipsnių, o štai vakarinėje pusėje vietomis jau bus gaiviau – 21–24 laipsniai šilumos.

Trečiadienio naktį debesys truputį prasisklaidys, bet jų išliks nemažai. Vietomis vis dar sulauksime trumpalaikio lietaus. Gali ir perkūnija pasigirsti. Dvelks nestiprus ir pastovios krypties neturintis vėjas. Temperatūra pažemės iki 14–19, vakariniuose rajonuose vietomis 11– 13 laipsnių.

Trečiadienio dieną atmosferos frontas ir toliau bus ties Lietuvą. Daug kur į dangų kils gana aukšti kamuoliniai debesys iš kurių pabirs vasariškos liūtys su perkūnijomis. Vietomis turėtų palyti gana smarkiai, perkūnijos metu kai kur sustiprės ir vėjas iki 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra tūrėtų pasiskirstyti tarp 23–28 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį trumpi lietūs vėl numatomi tik vietomis, šįkart daugiau vakarinėje, centrinėje šalies dalyje. Gali pasigirsti ir perkūnijos griausmas. Žemiausia temperatūra šalyje bus tarp 13–18 laipsnių. Dienos metu debesų vėl bus daugiau ir trumpai palis daugelyje rajonų. Dažną lietaus debesį lydės perkūnija, o vietomis ir trumpalaikiai vėjo sustiprėjimai iki 15–18 m/s. Oras turėtų šilti iki 23–28 laipsnių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus