Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ateinančiomis dienomis orai bus šilti ir pastovūs, vietomis numatomas lietus

Šiandien atmosferos slėgis šalyje po truputį augs. Vis tik debesuotumas išliks nepastovus: ryto valandomis netrūks ir tankesnių sluoksninių debesų iš besisklaidančio rūko, vėliau po vidurdienio ims sparčiau formuotis kamuoliniai debesys. Iš jų trumpo lietaus sulauksime didesnėje šalies dalyje. Aktyvesnis jis numatomas šiaurinėje pusėje, čia vietomis palis smarkiau, sugriaudės ir perkūnija. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, išliks nestiprus, tik perkūnijos metu galimi trumpalaikiai sustiprėjimai iki 14 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks 22–27 laipsnius.
Saulėlydis
Saulėlydis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienio naktį debesys sklaidysis, vėl netrūks giedro dangaus. Trumpai ir negausiai palis nebent pirmomis nakties valandomis iš besisklaidančių debesų. Vėjas visai nurims, vietomis vėl tvyros rūkas. Temperatūra kris iki 10–15, Kuršių nerijoje 16–18 laipsnių.

Trečiadienio dieną situacija bus panaši. Po vidurdienio danguje įsivyraus balti kamuoliniai debesys, tik šįkart lietaus jie neš jau mažiau, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose. Jo pobūdis išliks trumpalaikis, bet intensyvumas jau turėtų būti mažesnis. Dvelks vos juntamas šiaurės vakarų krypties vėjas. Ir toliau laikysis lietuviškai vasarai būdinga šiluma – temperatūra sieks 22–27 laipsnius.

Ketvirtadienį orai per daug nesikeis. Nakties metu debesys nyks, daug kur dangus pragiedrės, o lietaus jau nebenumatoma. Vėl vietomis tvyros rūkas, bus ramu. Temperatūra pažemės iki 10–15, Kuršių nerijoje 16–18 laipsnių. Dienos metu netrūks kamuolinių debesų, bet jų jau bus kiek mažiau, trumpai palis tik kai kur. Pietinių krypčių vėjas išliks nestiprus, o temperatūra turėtų kilti iki 24–29 laipsnių.

Penktadienį turėtų pasiekti kiek daugiau drėgmės nešantys debesys. Nakties metu dar vietomis dieną jau daug kur trumpai palis. Gali ir perkūnija sugriaudėti. Naktį temperatūra kris iki 12–17 laipsnių, o dieną vis dar laikysis maloni 22–27 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?