Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 10

Bobų vasara į Lietuvą atklydo iš Azorų salų

Bobų vasara į Lietuvą atkeliavo iš Atlanto vandenyno centrinės dalies, Azorų salų, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.
Azorai
Azorai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Virš jų visus metus esantis anticiklonas nusitęsė ir jo šiaurinė dalis pasiekė mūsų šalį. Štai kodėl iš pietų ėmė plūsti šiltesnis oras, o mes rudenį galime mėgautis giedrais ir ramiais orais“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo meteorologai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėjas Donatas Valiukas anksčiau yra teigęs, kad per metus gali pasitaikyti ir keletas atšilimų, nulemtų Azorų anticiklono.

Bobų vasara, anot jo, būdinga ne tik Lietuvai, nes anticiklonas paliečia didžiąją žemyno dalį. „Šiaurinis anticiklono guburys pasiekia Lietuvą ir dar nusitęsia į rytus. Tai didelio masto procesas, paliečiantis didžiąją dalį Europos“, – komentavo D.Valiukas.

Skirtingose šalyse bobų vasara vadinama skirtingai, rašo Technologijos.lt. Čekijoje tai – voratinklių vasara, Latvijoje – atvasara, Italijoje ir Prancūzijoje – švento Martyno vasara.

Trečiadienį visoje Lietuvoje turėtų būti saulėta ir sausa, dvelks nestiprus vėjas, oro temperatūra šoktelės iki 15–20 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį meteorologai taip pat prognozuoja dieną be lietaus. Temperatūra naktį numatoma 2–7, kai kur 8–10 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje vietomis šalnos 0–3 laipsniai šalčio, dieną 14–19 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas