Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Naktį gausiai pasnigo, eismo sąlygos – sudėtingos

Pirmoje nakties pusėje snigo rytinėje šalies dalyje, antroje nakties pusėje bei šiuo metu sninga didžiojoje šalies dalyje, išskyrus vakarinę Lietuvos dalį, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Sniegas Vilniuje
Sniegas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sudėtingiausios eismo sąlygos rytiniuose šalies rajonuose, čia vietomis prisnigo iki 7 cm, magistralinių ir krašto kelių dangos padengtos sniegu, provėžotos. Šie keliai valomi ir barstomi.

Šiaurės, pietų ir vidurio Lietuvoje magistralinių ir krašto kelių dangos provėžotos, vietomis padengtos sniegu iki 4 cm, valomos ir barstomos.

Vakarinėje šalies dalyje magistralinių kelių dangos drėgnos, krašto – drėgnos, vietomis provėžotos. Rajoninių kelių dangos padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, slidžios.

Dieną daug kur numatomas snygis. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur pasnigs. Aukščiausia temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio.

Atnaujinta 06.57 val. Vilniaus savivaldybė informuoja, kad sostinės keliuose dėl gausiai krentančio sniego situacija išlieka sudėtinga. Nors šią naktį Vilniaus keliuose jau išberta dvigubai daugiau druskos nei įprasta – 802 tonos druskos ir 352 kub. m smėlio – druskos mišinio, tačiau sinoptikams prognozuojant, kad snigs ir visą dieną, šie skaičiai gali gerokai išaugti.

Pagrindinės ir pagalbinės miesto gatvės išvalytos ir pabarstytos, tačiau snigti nenustoja, dėl to, pasak kelininkų, jau po dvidešimt minučių kelio danga pasidengia nauju sniego sluoksnio. Dėl to, pagrindinės miesto gatvės valomos ir barstomos šią naktį buvo po keturis kartus. Šis darbas bus ir toliau vykdomas visą parą.

Dėl prognozuojamo sniego, automobilių eismas tiek rytiniu, tiek vakarinių spūsčių metu pagrindinėse miesto arterijose (Ukmergės g., G. Vilko g., Kalvarijų g., Laisvės pr. ir kt.) gali judėti lėčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas