Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 12 17 /07:20

Dėl jau 60 valandų siaučiančios pūgos neišvažiuojama apie 30 proc. Lietuvos rajoninių kelių, didžiulį pavojų kelia „juodasis ledas“

Naktį bei pirmadienio rytą visoje šalyje sninga ir dėl gūsingo vėjo pusto pažeme. Pūga trunka jau daugiau nei 60 valandų, informacija apie kelių būklę neguodžia, apie 6000 km Lietuvos kelių neišvažiuojami, – sakė Lietuvos radijui Susisiekimo ministerijos Kelių priežiūros skyriaus vedėjas Henrikas Jurkuvėnas. Jis siūlo nesusivilioti iš pažiūros saugiu juodu keliu. Jis iš tikrųjų padengtas plonu leduku, kurio nesimato. Praėjus vos valandai po barstymo susiformuoja plonytis „juodasis ledas“. Jis plika akimi nematomas, todėl daugelis vairuotojų neįvertina realių sąlygų.
Sniegu nuklotas Vilnius.
Sniegu nuklotas Vilnius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Magistralinių ir krašto kelių dangos provėžotos, padengtos privažinėto sniego sluoksniu, vietomis susiformavę sniego liežuviai. Magistraliniai ir krašto keliai yra valomi. Šalčininkų ir Marijampolės rajonuose yra sunkiai lengvajam transportui išvažiuojamų krašto kelių ruožų.

Šalčininkų ir Marijampolės rajonuose yra sunkiai lengvajam transportui išvažiuojamų krašto kelių ruožų.

Rajoninių kelių dangos padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, slidžios.

Nors vakar vakare buvo nuvalyti dauguma rajoninių kelių ir buvo likę tik 10 proc. neišvažiuojamų kelių, po nakties snigimo ir pustymo vėl neišvažiuojami apie 30 proc. Daugiausia neišvažiuojamų rajoninių kelių yra Utenos, Vilniaus, Alytaus, Kauno ir Marijampolės apskrityse bei Šilalės rajone. Šalčininkų ir Marijampolės rajonuose yra sunkiai lengvajam transportui pravažiuojamų krašto kelių ruožų.

Vairuotojų prašytume atsižvelgti į meteorologines sąlygas ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Dėl pūgos eismo sąlygos išliks sudėtingos. Būkite atidūs! Nelaimės atveju skambinkite telefono numeriu 112.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną numatomas snygis, pūga, stiprus vėjas, vietomis gūsiai sieks 18 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio.

Eismo sąlygos Vilniuje

Nors šią naktį Vilniaus keliuose jau išberta  980 t druskos ir 380 kub. m smėlio – druskos mišinio ir gatvės buvo valytos kelis kartus, tačiau eismo sąlygos išlieka sudėtingos, o remiantis orų prognozėmis, kad visą dieną snigs, jos gėrės nežymiai. 

Visą dieną snigs, eismo sąlygos gėrės nežymiai. 

Pagrindinės miesto gatvės išvalytos ir pabarstytos, tačiau keliai iš priemiesčių (Žaliųjų ežerų, Balsių, Pagubės, Trakų Vokės ir kt.) užpustyti, jie pakartotinai bus barstomi ir šiandien.

Pasak kelininkų, visą parą keliai buvo barstomi ir valomi, tačiau dėl gausaus sniego daug kur susidariusi "sniego košė", vietomis gatvės pravėžotos.

Be to, tarnybos prašo vairuotojų atkreipti dėmesį ir ypač žiemos sezono metu, nestatyti automobilių nelegaliai ir nevažiuoti viešojo transporto juostomis, nes tokie veiksmai trikdo sniego valymą, neleidžia tarnyboms dirbti greičiau.

Dėl prognozuojamo sniego, automobilių eismas tiek rytiniu, tiek vakarinių spūsčių metu pagrindinėse miesto arterijose (Ukmergės g., G. Vilko g., Kalvarijų g., Laisvės pr. ir kt.) gali judėti lėčiau.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvės, jų bendras plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų, bendras ilgis – 602 km. Šlapiomis druskomis barstoma 280 gatvių, smėlio-druskos mišiniu – 152 gatvės, sausa druska – 59 gatvės.

Vilniuje dirba 32 šlapios druskos barstytuvai, 2 maži druskos barstytuvai ir 12 smėlio – druskos mišinio barstytuvų. Sandėliuose šiuo metu sukaupta apie 8000 t druskos ir paruošta apie 11 000 kub. m smėlio – druskos mišinio. Turimos atsargos joms senkant nuolat papildomos.

Žiemą eismo dalyviai prašomi planuodami kelionę į darbą,mokslus ir kt. numatyti jai daugiau laiko, būti atidūs ir laikytis kelių eismo taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas