Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 23

Didesnėje šalies dalyje šeštadienį prireiks skėčių: kai kur griaudės perkūnija

Šiandien per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas. Rytą daugiau debesų ir lietaus numatoma vakarinėje pusėje.
Ruduo Pavilnių regioniniame parke
Ruduo Pavilnių regioniniame parke / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Ruduo Orai

Šalies rytuose dar iki vidurdienio pamatysime dažnesnių pragiedrulių. Popietę frontui stumiantis į rytus trumpalaikio lietaus sulauksime jau ir šiose vietovėse. Kai kur jis bus gana intensyvus, griaudės perkūnija. Apysmarkis pietryčių, pietų vėjas keis kryptį ir jau vakarop beveik visur pasisuks iš pietvakarių, vakarų. Perkūnijos metu šalies rytuose yra tikėtini sustiprėjimai iki 15 m/s. Aukščiausia temperatūra didesnėje šalies dalyje pasiskirstys tarp 18–23, bet rytų Lietuvoje pirmoje dienos pusėje oras dar spės sušilti iki 24–26 laipsnių.

Sekmadienio naktį frontas pamažu trauksis, palis, daugiausia trumpai jau tik vietomis. Didžiausia lietaus tikimybė numatoma pajūryje ir rytiniuose rajonuose. Vėjas rims, Žemaitijoje kai kur suboluos rūkas. Temperatūra pažemės iki 9–14, pajūryje 15–17 laipsnių.

Sekmadienio dieną atmosferos slėgis augs, trumpai ir negausiai palis jau tik kai kur. Kaip ir naktį, didžiausia tikimybė išlieka rytiniuose rajonuose ir šalies vakaruose. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra kils jau vangiau ir popietę turėtų būti 17–21 laipsnis šilumos.

Naujos svaitės pradžioje sustiprės anticiklonas. Debesys vėl prasisklaidys, netrūks pragiedrulių, o lietaus jau nebenumatoma visoje šalyje. Pastovios krypties nerandantys vėjai nurims. Tiek pirmadienio, tiek antradienio naktimis bus gaivu, temperatūra pažemės iki 3–8, vakariniame šalies pakraštyje 9–12 laipsnių. Dirvos paviršiuje kai kur galimos silpnos šalnos. O dienomis laikysis maloni 17–21, antradienį kai kur ir 22–23 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas