Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 04 /07:36

Naktį Vilnių žadino griaustinis ir žaibo kirčiai, artimiausiomis dienomis prognozuojamas škvalas ir liūtys

Dėl gamtos šėlsmo trečiadienio naktį galėjo neišsimiegoti ne tik krepšinio gerbėjai. Perkūnija, škvalas ir kruša prognozuojami ir artimiausiomis dienomis.
Perkūnija Vilniuje
Perkūnija Vilniuje / Kadras iš telefonu filmuotos medžiagos

Naktį iš antradienio į trečiadienį, kai ištvermingiausi krepšinio mėgėjai laukė varžybų tarp Lietuvos ir Venesuelos vyrų rinktinių, tuos, kas įprastai mėgino ilsėtis, Vilniuje žadino gamtos šėlsmas.

Po vidurnakčio miestą ėmė drebinti įspūdingas griaustinio būgnų ir žaibo blyksnių orkestras. Danguje blykčiojo kas keliolika sekundžių. Mėgstantiems stebėti gamtos šėlsmą ilgai laukti nereikėjo ir griausmų.

Dar pora minučių šio sauso dangaus siautulio – ir ėmė šnarenti, barbenti lietus. Kai vandens iš dangaus pažiro daugiau, filmuoti jau buvo baisu, nes perkūnas su žaibu tarsi visai pasiuto. Apie 1.30 val. driokstelėjo taip, kad, regis, turėjo girdėtis net Venesueloje. Tokią naktį galėjo neišsimiegoti ne tik krepšinio mėgėjai...

Praūžusi audra Pagiriuose sukėlė gaisrą, o sostinėje keliuose mikrorajonuose dingo elektra. Pranešama, kad kuriam laikui šviesos dingo ir Televizijos bokšte.

Artimiausiomis dienomis tokie gamtos reiškiniai turėtų kartotis. Kaip praneša orai.lt, šiandien kai kur kils smarkios liūtys su perkūnija. Perkūnijos metu galimas škvalas iki 15-20 m/sek ir kruša. Didesnė šių pavojingų reiškinių tikimybė bus vakarų Lietuvoje. Aukščiausia oro temperatūra dieną bus 25-30 laipsniai karščio.

Vilniuje gali trumpai su perkūnija palyti. Aukščiausia oro temperatūra dieną bus 27-29 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį daug kur smarkiai lis, griaudės perkūnija. Dieną kai kur trumpai su perkūnija palis. Žemiausia oro temperatūra naktį bus 14-19, aukščiausia dieną 27-32 laipsniai karščio.

Audringa naktis Vilniuje:

VIDEO: Naktį link Vilniaus artėjantys žaibai

VIDEO: 15min.lt - trečiadienio naktį Vilnių talžė įspūdingi žaibai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas