Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 03 19

JAV meteorologai skelbia, kad ši žiema buvo šilčiausia istorijoje

JAV Nacionalinė okeanologijos ir meteorologijos tarnyba paskelbė, kad 2014-2015 metų žiema buvo šilčiausia istorijoje, kai vykdomi meteorologiniai stebėjimai visame pasaulyje, rašo tvnmeteo.tvn24.pl.
Pavasariškai saulėta diena Vilniuje
Pavasariškai saulėta diena Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuo gruodžio iki vasario, o meteorologinė žiema prasideda būtent gruodžio 1 d. ir baigiasi vasario 28 arba 29 d., vidutinė temperatūra buvo 1,42 laipsnio aukštesnė nei vidutinė daugiametė tokiu metų laiku, fiksuota XX amžiuje sausumoje ir virš vandenynų.

Ankstesnis rekordas buvo 2007-ųjų žiemą, šiemet vidutinė temperatūra yra dar 0,05 laipsnio aukštesnė. Todėl būtent šių metų žiema vadinama šilčiausia istorijoje nuo 1880 metų, kai meteorologiniai duomenys pradėti archyvuoti.

Gruodis buvo šilčiausias nuo pat 1880 metų, 2015-ųjų sausis – antras pagal šį rodiklį, panašiai yra ir su vasariu.

Šių rodiklių nepablogino ir gana atšiauri žiema rytiniuose Šiaurės Amerikos regionuose, kur temperatūra buvo itin žiema. Bet Europoje, vakarinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje ir Azijoje orai buvo kur kas šiltesni, nei vidutinė daugiametė temperatūra. Rekordai fiksuoti ir vakarinėje visos Šiaurės Amerikos dalyje, Vidurio Sibiro regionuose bei Rytų Mongolijoje.

Pietų pusrutulyje, kur tuo pat metu karaliavo vasara, taip pat fiksuota aukštesnė nei įprasta temperatūra, tiesa, ne rekordinė. Gruodis, sausis ir vasaris buvo ketvirtas šilčiausias metų laikas per visą stebėjimo laikotarpį. Australijoje ši vasara buvo šilčiausia per visą istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas