Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelininkai įspėja Vilniaus vairuotojus: artėja dar vienas snygis, reikia ruoštis

Vilniaus gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ įspėja – artėja dar vienas snygis ir bent jau Vilniuje turėtų snigti didžiąją trečiadienio dalį bei naktį į ketvirtadienį. Kelininkai sako esantys pasiruošę, vis dėlto ruoštis reikėtų ir vairuotojams bei pėstiesiems.

„Orų stebėjimo programėlės rodo, kad iš pietų artėjančio ciklono pakraštys Vilnių kabins trečiadienį apie 10 val. Šiuo metu prognozuojama, kad snygis sostinėje didžiausią intensyvumą pasieks apie 14 val., nuo 16 val. susilpnės, tačiau tęsis iki ketvirtadienio paryčių.

VIDEO: Intensyvi pūga Palangoje ir ją keitęs štilis: pasigrožėkite

Žinoma, skirtingi modeliai rodo skirtingus scenarijus – bet mes juos visada lyginame ir apsidrausdami ruošiamės ne optimistiniam, o blogiausiam numatomam scenarijui“, – feisbuke skelbia „Grinda“.

Kelininkai sako, kad ruošdamiesi jau nuo apie 3 val. ryto pradės prevencinius barstymus: „Jie leidžia „sugaudyti“ pirmąsias snaiges, apsaugo nuo netikėtumų (nes niekada negalime būti tikri – galbūt snigti pradės anksčiau, nei suprognozuota??), kelias valandas iki kito valymo padeda išvengti suspausto sniego ar ledo sluoksnio susidarymo – o tai labai svarbu rytinių ar vakarinių eismo srautų metu.

Prasidėjus snygiui, sniegą valysime verstuvais ir tirpinsime druska.

Taip, iki pat ketvirtadienio paryčių.“

Sinoptikai taip pat įspėja – sniego bus ir gali būti net labai daug.

„Kartais mūsų klausia: „Kodėl barstote/nebarstote, kol dar sninga? Juk normatyvas numato, kad pagrindinės miesto arterijos turi būti nuvalytos per 3, 4 ar 5 val. nuo snygio pabaigos?“

Atsakymas paprastas: mūsų vertinimu, judėjimas Vilniuje negali sustoti net didžiausios snygio metu, todėl vietoje to, kad ramiai išlauktume, kol nustos snigti, vėl ir vėl važiuojame į pūgą.

Vis dėlto, atsižvelgdami į sinoptikų perspėjimus, rinkitės saugų greitį, o kelionės laiką planuokite su atsarga (nes atsarga gėdos nedaro)“, – įspėja „Grinda“.

VIDEO: Kelininkai paaiškina: kodėl nevalomi keliai, kai sninga?
VIDEO: Romantiškai apsnigta Klaipėda antradienio rytą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus