Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 13

Kitą savaitę – silpnos pūgos, o savaitgalį įsismagins šaltis

Vėl atkeliavę žiemiški orai kitą savaitę Lietuvos neapleis, skelbia portalas orai.lt.
Žiema
Žiema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį mums vėl teks draugauti su žiema. Nors sniego nenumatoma, tačiau šaltuko užteks. Dieną aukščiausia temperatūra sunkiai pasieks 7-12 laipsnių šalčio. Kai kur gamtovaizdžius paįvairins šerkšnas. Vietomis reikėtų pasisaugoti plikledžio, kuris tūno po iškritusiu sniegu. Antroje dienos pusėje pradės stiprėti rytų, pietryčių vėjas ir vakare jis pasieks 4-9 m/s.

Pirmadienio vakare bei antradienio pirmoje nakties pusėje dar žnaibys 10-15 laipsnių šaltukas. Vidurnaktį Lietuvos padangėje debesų sluoksnis darysis vis storesnis, ir šaltis pradės trauktis, be to, vakariniuose ir pietiniuose rajonuose pradės snigti. Pietryčių vėjui sustiprėjus iki 9-14 m/sek. daug kur snaigės pakils į orą, o vietomis gali kilti ir neilgai trunkanti pūga.

Dieną pietinių krypčių vėjas susilpnės. Tačiau sniegas jau išplis po visą šalį. O termometrai rodys vos 2-7 laipsnius šalčio.

Trečiadienį pasidžiaugsime ramiais žiemiškais orais. Pūs nestiprus šiaurės rytų vėjas. Temperatūra naktį pažemėjusi iki 5-10 laipsnių šalčio, dieną vėl pakryps link 2-7 laipsnių šalčio. Naktį nežymiai pasnigs tik kai kur, o dieną truputį snyguriuos daugelyje vietovių.

Ketvirtadienį link mūsų šalies iš Pietų Europos pasuks ciklonas. Jis atneš drėgnesnius orus. Pradės intensyviau snigti. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas pūs iki 8-13 m/sek. Jis lengvai pustys purų sniegą, o vietomis kils ir silpnos pūgos. Temperatūra ir naktį ir dieną svyruos nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio.

Penktadienį ciklonas pamažu trauksis ir atmosferos slėgis suskubs kilti. Naktį dar kai kur truputį pasnigs. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas pamažu atneš šaltesnių orų bangą. Naktį paspaus 13-18 laipsnių šaltis. Dieną taip pat, spaudžiant 9-14 laipsnių šalčiui, prisiminsime šiltesnius drabužius. 

Savaitgalį taip pat prognozuojami žiemiški orai. Tik juos lems anticiklonas. Orus bus ramūs. Pūs nestiprūs šiaurinių krypčių vėjai. Žymesnio sniego nenumatoma. O štai šaltis įsismagins. Naktimis pragiedrėjus temperatūra vietomis gali nukristi žemiau 20 laipsnių šalčio. Dienomis laikysis 10, o kai kur ir dar žemesnė temperatūra.

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE ORUS 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas