Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 02

Kokių orų sulauksime šią vasarą?

Penktadienį prasidėjo kalendorinė vasara. Šiemet birželį pasitinkame lietingais ir beveik rudeniškai vėsiais orais, tačiau kokie orai laukia likusią vasaros dalį?
Ppalūdimys
Ppalūdimys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po permainingos, tačiau gana šaltos žiemos pasekė taip pat permainingas pavasaris, kurio metu dažnai kaitaliojosi šilti ir vėsūs orai. Yra požymių, kad ir vasaros sezonas pratęs iki šiol vyravusias tendencijas ir taip pat pasižymės nepastoviais orais, praneša orai.lt.

Atmosferos slėgio laukai ties Europos žemynu bei Atlanto vandenynu šiuo metu išsidėstę panašiai kaip yra buvę 1975, 1991, 1998 ir 2009 metais. Esant būtent tokiai meteorologinei situacijai birželio pradžioje, dažniausiai likusi vasara Lietuvoje būna nepastovi ir neretai lietinga.

Bent jau birželis tikrai turėtų būti nepastovus ir permainingas. Mėnesio pradžioje vyraus vėsūs ir lietingi orai, o antroje mėnesio pusėje gali aplankyti karščiai. Tikėtina, kad birželio pabaigoje Lietuvos link pajudės šiltos ir sausesnės oro masės iš pietryčių Europos.

Liepa turėtų pratęsti vasariškai šiltus orus, tačiau tikimybė sulaukti ilgalaikės karščio bangos bus maža. Ciklonų veikiami orai neretai bus kontrastingi, su liūtimis ir perkūnija.

Rugpjūtis šiemet tikriausiai bus vidutiniškas ar net truputį vėsesnis už daugiametį vidurkį. Lietaus taip pat prognozuojama daugiau negu įprasta.

Šiemetinės vasaros vidutinė oro temperatūra turėtų būti vos 1 laipsniu aukštesnė už daugiametį vidurkį. Tikėtina, kad vyraus nepastovūs orai, tad sulauksime ir karščių bangų, ir vėsos. Lietaus turėtų iškristi apie normą, ar truputį daugiau.

Išsamią orų prognozę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas