Sportas gyvai

Lenkijos Zakopanės miestą po liūties užliejo potvynis

Per Lenkiją praslinkusi nauja audra vėl pridarė žalos. Po smarkios liūties staigus potvynis užliejo Zakopanės miestą, rašo „Wiadomości“.

Pasak žiniasklaidos, gatvės akimirksniu virto šniokščiančiais upeliais. Dėl smarkių liūčių buvo užlietas gyvenamųjų namų rūsiai ir pirmieji aukštai.

Praėjusį savaitgalį daugelyje Lenkijos vietų buvo neramu. Vyriausybės saugumo centras paskelbė trečiojo ir antrojo lygio perspėjimą dėl perkūnijos, kurią lydėjo smarkios liūtys, kruša, stiprus vėjas ir galimi tornadai. Stipriausi orų kataklizmai vyko pietų Lenkijoje. Pavojingi reiškiniai nesiliovė ir pirmadienį. Vidurdienį intensyvių kritulių sukeltas staigus potvynis apsėmė Zakopanę.

Pirmadienį liūtys užpylė ir Latviją. Daugiau skaitykite čia: Vilniui grasinusi audra laužė medžius Latvijoje ir skandino Rygą

Pasak Zakopanės ugniagesių atstovo spaudai, dėl intensyvaus lietaus prieš vidurdienį buvo užlieta daug nekilnojamojo turto objektų ir rūsių. Vien iki 12 val. ugniagesiai gelbėtojai užregistravo apie 20 iškvietimų.

Zakopanės policijos nuotr./Potvynis Zakopanėje, Lenkijoje
Zakopanės policijos nuotr./Potvynis Zakopanėje, Lenkijoje

„Dėl smarkaus lietaus buvo užlietas kelias po Ustupo viaduku. Taip pat yra problemų kitose gatvėse“, – pranešė Zakopanės policija socialiniuose tinkluose.

Dėl liūties padartytos žalos abiem kryptimis buvo uždarytas valstybinės reikšmės kelias Nr. 47, populiarioji Zakopianka. Remiantis Generalinės valstybinių kelių ir greitkelių direkcijos įspėjimu, ties įvažiavimu į Zakopanę susidarė didžiulės spūstys.

Rimčiausia padėtis yra ties sankryža su keliu į Olčą. Ten įduboje yra pervaža po geležinkelio bėgiais. Tačiau ten susikaupė vanduo. Dabar ten yra nedidelis keliasdešimties centimetrų gylio ežeras. Vanduo iš tos vietos yra išpumpuojamas“, – interviu „Onet“ aiškino Zakopanės ugniagesių atstovas spaudai Andrzejus Król-Łęgowskis.

Zakopanės policijos nuotr./Potvynis Zakopanėje, Lenkijoje
Zakopanės policijos nuotr./Potvynis Zakopanėje, Lenkijoje

Dėl liūties potvynis įvyko ir Poronine. Ten vanduo užliejo geležinkelio pervažą, kitas miesto vietas.

Po karšto savaitgalio smarkiai pablogėjo orai ir Tatruose. Tatrų kalnuose vyravo karšti orai, tačiau naktį iš sekmadienio į pirmadienį praūžė smarki audra. Likusi dienos dalis atnešė smarkų lietų ir perkūniją. Kalnuose esantys takai tapo purvini ir vietomis apsemti vandens. Aukštesnėse Tatrų vietose tapo labai slidu, aiškino Tatrų nacionalinio parko gidas Tomaszas Zającas, kurį cituoja TVN24.

Lenkijos Meteorologijos ir vandentvarkos institutas pirmadienį paskelbė perspėjimus dėl perkūnijų, liūčių, krušos ir škvalo įvairiose Lenkijos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius