Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 02

Liepa prasidės karštais ir tvankiais orais

Prasidėjo šilčiausias metų mėnuo – liepa. Šiemet liepos pradžioje vyraus šilti, kartais net karšti ir tvankūs orai. Neretai susidarys trumpos liūtys, dundės perkūnija.
Žaliųjų ežerų pakrantes labiausiai mėgsta jaunimas.
Karštis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pietų, pietvakarių srautai šią savaitę Lietuvos link plukdys labai šiltą ir daug drėgmės prisigėrusią oro masę. Nors džiugins vasariška šiluma, sąlygos bus palankios susidaryti trumpoms liūtims su perkūnija. Kaip ir sekmadienį Uteną nusiaubęs škvalas, taip ir šią savaitę kai kur perkūniją lydės škvalo gūsiai ar krušos ledėkai, rašo orai.lt.

Pirmadienį orai bus nepastoviai debesuoti, daugiausia rytų rajonuose pasirodys trumpi lietūs, galima perkūnija. Pūs silpnas šiaurės vakarų vėjas. Oro temperatūra dieną sušils iki 23-28 laipsnių šilumos.

Antradienį trumpi lietūs su perkūnija pasirodys daugiausia vakarų Lietuvoje. Perkūniją gali lydėti škvalas ir kruša. Oro temperatūra naktį numatoma tarp 9 laipsnių šiaurės vakarų rajonuose ir iki 16 laipsnių šilumos Dzūkijoje. Dieną laukiama 25-30 laipsnių karščio.

Trečiadienį ties Lietuva esantis banguotas atmosferos frontas daug kur sukels trumpas liūtis, perkūniją, galimas škvalas ir kruša. Žemiausia oro temperatūra naktį numatoma 14-19, tvankią dieną 27-32 laipsniai karščio, tik pajūryje bei vakarų rajonuose bus kiek vėsiau.

Ketvirtadienį orai bus truputį ramesni. Trumpas lietus su perkūnija pasirodys daugiausia rytiniame šalies pakraštyje. Pūs silpnas vakarų vėjas. Oro temperatūra naktį kris iki 14-19, dieną laukiama 27-32 laipsniai karščio.

Penktadienį orai bus karšti ir tvankūs. Trumpos liūtys pasirodys tik vietomis, bet gali būti smarkios. Oro temperatūra naktį numatoma 15-20 laipsnių šilumos, dieną spigins 28-33 laipsnių karštis.

Savaitgalyje iš vakarų artės vėsą nešantis ciklonas. Tiesa, šeštadienį jo debesys Lietuvos dar tikriausiai nepasieks, ši para nusimato karšta ir tvanki. Sekmadienį daugelyje rajonų nulis smarkus lietus su perkūnija, po lietaus truputį atvės.

Tačiau ir kitą savaitę orai išliks vasariškai šilti, ar net karšti. Ilgalaikės prognozės rodo, kad ir visas liepos mėnuo šiemet numatomas net 2 laipsniai šiltesnis už daugiametį vidurkį, lietaus turėtų iškristi apie normą.

Išsamias orų prognozes rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas