Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 13

Lietus ir vėsa įsitvirtins ilgam

Lydimi gausių liūčių ir perkūnijų į Lietuvą ėmė smelktis vėsesni orai. Savaitgalį jau pajusime gaivų jūrinės kilmės orą iš vakarų, dažnokai palis.
Lietus
Lietus / Vytenio Jurevičiaus/ BFL nuotr.

Ties Kanarų salynu besiplėtojantis anticiklonas ir krentantis slėgis ties Skandinavijos pusiasaliu reiškia, kad Lietuvoje prasidės nepastovūs ir vėsoki vidurvasario orai, skelbia orai.lt. Ties centrine Europa palaipsniui nusistovės oro masių pernaša iš vakarų į rytus, Lietuvos link jau plūs nebe karštis iš pietryčių, o vakarų kilmės vėsa ir drėgmė.

Tokie orai nusistovės ilgam, todėl ilgalaikių vasariškų karščių šį mėnesį jau tikėtis neverta. Liepos 10, septynių miegančių brolių dieną, nuo senovės bandoma spėti likusios vasaros orus. Tikriausiai bus teisingos liepos 10-osios prognozės, rodžiusios nepastovius ir lietingus orus per ateinančias 7 savaitės.

Šiandien, penktadienį, tokio smarkaus lietaus kaip vakar nenumatoma. Trumpi lietūs tikriausiai pasirodys tik vakarų Lietuvoje bei pajūryje. Pūs stiprokas vakarų vėjas. Aukščiausia oro temperatūra dieną pakils iki 17-22 laipsnių šilumos.

Šeštadienį iš pietų šalį pasieks tankesni lietaus debesys. Gausesnio lietaus teks rytų Lietuvai, kai kur galima perkūnija. Pūs vidutinio stiprumo, nepastovios krypties vėjas. Oro temperatūra naktį numatoma 9-14, dieną 18-23 laipsniai šilumos.

Sekmadienį trumpi lietūs pasirodys daugelyje rajonų, kai kur gali sugriaudėti perkūnija. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, taps gana gūsingas, ypač pajūryje. Žemiausia oro temperatūra naktį numatoma 9-14, dieną 17-22 laipsniai šilumos.

Ateinančią savaitę orai keisis nedaug. Netoliese esantys ciklonai kas dieną atneš lietaus, išliks pakankamai vėsu. Dienomis oro temperatūra tik vietomis pakils iki 20 ar daugiau laipsnių šilumos.

Daugiau informacijos apie orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas