Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvą siaubs galinga audra: iškris stambi kruša, vėjas vers medžius

Šiandien mūsų šalies orus lems kontrastingas žemo slėgio sūkurys. Diena bus debesuota su pragiedruliais, daugelyje rajonų protarpiais lis, griaudės perkūnija, vietomis lis smarkiai.
Audra Estijoje
Audra Estijoje / „Postimees“ nuotr.

Pietų, Rytų ir Vidurio Lietuvoje vietomis formuosis galingos audros kurios neš smarkias liūtis, intensyviai žaibuos, pabirs 1–5 cm skersmens kruša, kils 16–21 m/s, kai kur net 22–27 m/s škvalas, todėl gali virsti medžiai, gali būti pažeisti silpnos konstrukcijos pastatai, dėl smarkių liūčių miestuose kai kur gali patvinti gatvės, o stambi kruša gali apgadinti turtą. Per visą dieną šiltesnį ir ramesnį pietryčių, pietų vėją pamažu pakeis vėsesnis ir stipresnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra tarp šiaurės vakarinių ir pietrytinių rajonų labai skirsis: didesnėje šalies dalyje sušils iki 21–26 laipsnių, bet šiaurės vakariniuose rajonuose jau bus tik 17–20 laipsnių, o pietrytiniuose rajonuose oras dar spės įkaisti iki 27–30 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį ciklonas trauksis. Debesuotumas bus nepastovus, trumpai palis dar didesnėje šalies dalyje, bet daugiausia pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Pūs stiprokas ir gaivus vakarų, šiaurės vakarų vėjas, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra pažemės iki 10–15 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną bus daug debesų, bet ir saulė protarpiais pasirodys, trumpai ir negausiai palynos tik kai kuriose vietovėse. Pūs palyginti stiprus vakarų, šiaurės vakarų vėjas, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Dėl užplūdusios vėsesnio oro masės temperatūra nekils aukščiau 18–23 laipsnių.

Penktadienį stiprės aukštesnio slėgio laukas. Naktį debesys išsisklaidys, dangus išgiedrės, dieną taip pat lepins saulėti orai, tik rytiniuose rajonuose debesų gali būti daugiau. Lietaus nenumatoma. Vėjas aprims ir daugiausia pūs iš vakarų, pietvakarių. Naktį atvės iki 9–14, pajūryje 15–16 laipsnių šilumos, o dieną į šalį vėl ims skverbtis šiluma, popietę sušils iki 22–27 laipsnių, tik prie jūros bus truputį vėsiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius