Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvą skalbia liūtys: kai kur gatvės virto upėmis, spūstys – net danguje

Orai ketvirtadienį Lietuvoje buvo įvairūs. Štai vakarinėje pusėje, prie jūros poilsiautojai džiaugėsi puikiu oru, galėdami degintis ir mėgautis saule. Tuo metu rytinėje ir pietrytinėje dalyje nuo pietų lijo – kai kur gana smarkiai. Tad tvino gatvės, o spūstys šįkart susidarė ne tik ant žemės, bet ir danguje.
Lietus Klaipėdoje
Lietus / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo radarų žemėlapyje skelbia, kad lietaus šiandien gavo nemaža Lietuvos dalis. Bet daugiausia – rytinė ir pietrytinė.

Feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ internautas Justinas pasidalino vaizdo įrašu, kaip po liūties atrodo gatvės Alytuje. Jos – visiškai po vandeniu, automobiliai vieną iš sankryžų įveikia labai atsargiai.

Matosi, kaip šniokščia lietaus nuotekų šulinys, nespėdamas susiurbti tokio didelio kiekio vandens.

Liūtys Alytų skandino šiek tiek po 17 val.

Gausiai lijo ir Vilniuje. Audra net buvo sutrikdžiusi Vilniaus oro uosto darbą po pietų.

Plačiau skaitykite čia: Dėl audros Vilniaus oro uoste negalėjo leistis lėktuvai: ore susidarė spūstis, vienas orlaivis nukreiptas į Kauną.

Tačiau vakarėjant Vilniuje lietus rimsta, tad festivalio „Jaunas kaip Vilnius“ pagrindinių koncertų sugadinti galbūt neturėtų.

Vilnius švenčia savo gimtadienį: Vingio parko prieigose – lietaus neišsigandę būriai žmonių.

Feisbuko grupėje „Orai ir klimatas“ meteorologas Gytis Valaika ketvirtadienį rašė, kad šios dienos orus lemia „banguotas ir mažai judrus atmosferos frontas“.

„Na o tas bangavimas lemia sunkiau prognozuojamus orus. Šalyje – daug mažesnių ar didesnių lietaus židinių, kurie tai intensyvėja, tai silpnėja. Atkreipkit dėmesį, kad šiandien orų prognozės mažesnio tikslumo. Jau pasitaikė momentų, kuomet švietė saulė, nors beveik visi modeliai buvo suskaičiavę lietų.

Taigi, dabar pats aktualiausias klausimas, lis ar nelis nemokamo festivalio „Jaunas kaip Vilnius 2024“ metu, o ypač vakare nuo 22 val., kuomet vyks Ritos Oros koncertas (beje, gražus sceninis vardas, beveik kaip orai/oras ?).

Peržiūrėjus pagrindinių orų modelių skaičiavimus matyti, jog tuo metu lietaus tikimybė sumenks, tačiau nesumažės iki nulio. Geriau turėti su savimi skėtį arba lengvą lietpaltį, tačiau yra didesnė tikimybė, jog šių jums neprireiks per Ritos Oros koncertą. Jeigu keliausit anksčiau tikimybė, kad apsaugos nuo lietaus bent trumpam prireiks išauga. Tiek apie orus ir tikimybes“, – rašė meteorologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus