Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti

Lietuvą vėl varsto žaibai ir daužo kruša

Sekmadienį Lietuvą vėl prausė vasarinė liūtis. Daugelyje vietovių intensyviai žaibavo, daužė kruša.
Kruša Tauragėje
Krušos ledukai / Airidos Urbutienės | Orų entuziastai nuotr.
Temos: 3 Kruša Lietus Liūtis

Feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ tvirtinama, kad sekmadienis buvo bene aktyviausia metų diena perkūnijų skaičiumi ir nusileido tik gegužės 25 dienai.

O jūs ar gavot krušos 🧊 Perkūnijų skaičiumi šiandiena yra bene aktyviausia metų diena. Nusileidžia tik gegužės 25 dienai. Šiandien daugiausia vasariškų audrų - vakariniuose ir pietiniuose rajonuose. Pirmadienis bus ramesnis, didžiausia trumpo lietaus su perkūnija tikimybė bus Rytų Lietuvoje. Antradienį, tikriausiai, jau visa šalis išvengs lietaus. 🎥Vygandas Jurkonis | Orų entuziastai Alytaus r. Davainiskės. 2024-06-02, 17:30 val.

Posted by Orai ir klimatas Lietuvoje on 2024 m. birželio 2 d., sekmadienis

Ten pat sakoma, kad daugiausiai vasariškų audrų teko vakarinams ir pietiniams Lietuvos rajonams. Tačiau trumpos, bet stiprios liūties su perkūnija ir kruša taip pat sulaukė vilniečiai. Smarki kruša daužė ir Jonavoje, Alytaus rajone.

Kaip informuoja orai.lt, pirmadienį orai išliks panašūs. Naktį lietaus debesys jau nebus labai aktyvūs, tad trumpai palis tik vietomis. Dieną lietūs vėl pasirodys daugelyje vietovių. Vietomis dar gali palyti smarkiai. Vėjas po truputį įgaus vakarines kryptis. Naktį jis susilpnės iki 4–9 m/s, o dieną pasieks 6–11 m/s greitį. Yra tikimybė, kad dieną per perkūniją jis bus truputį gūsingesnis. Naktį temperatūra po truputį žemės ir rytą ji svyruos tarp 11–16, dieną sulauksime 21–26, arčiau Baltijos – 18–20 laipsnių šilumos.

Antradienį ir trečiadienį lis mažiau, bus nežymiai vėsiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus